ΓΔ: 1432.28 0.03% Τζίρος: 51.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias-Vasilis
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Βασίλης Κικίλιας: Η επικίνδυνη φωτιά στο Μαρούσι ελέγχθηκε σε 17 λεπτά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30 σε ρεματιά και έκαιγε ξηρά χόρτα, καλάμια και απορρίμματα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Λεμονά στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:30 σε ρεματιά και έκαιγε ξηρά χόρτα, καλάμια και απορρίμματα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Βίντεο από ελικόπτερο που προχωράει σε ρίψη νερού στην πυρκαγιά σε ρέμα με καλαμιές στο Μαρούσι δημοσιεύει μέσω ανάρτησής του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι το «ελικόπτερο που έκανε έμφορτη περιπολία έκανε ρίψη σε μόλις 4 λεπτά από τη στιγμή της έναρξης».

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Πυρκαγιά πριν από λίγο σε ρέμα με καλαμιές στο Μαρούσι, εντός αστικού ιστού. Ελικόπτερο που έκανε έμφορτη περιπολία έκανε ρίψη σε μόλις 4 λεπτά από τη στιγμή της έναρξης και με τη συνδρομή και επίγειων δυνάμεων, η επικίνδυνη φωτιά ελέγχθηκε σε 17 λεπτά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις πυρκαγιές

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων, έκκληση για προσοχή

Πολύ ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι οποίοι θα φθάσουν ακόμη και τα εννέα μποφόρ. Για ανθρώπινη παρέμβαση στις πυρκαγιές έκανε λόγω ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για κρατική αρωγή στους πυρόπληκτους

Ενεργοποιήθηκε και το σχήμα της αποζημίωσης της οικοσκευής και μικρών επισκευαστικών εργασιών σε κατοικίες και της κάλυψης των πρώτων αναγκών για τα νοικοκυριά με τις αυτοψίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.