ΓΔ: 1432.59 0.05% Τζίρος: 18.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nephele Nomikou/SOOC

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και κεραυνούς

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις επόμενες ώρες να πλήξουν βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Προειδοποίηση Κικίλια για την έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, σήμερα Δευτέρα (19-08-24), στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία. Την Τρίτη (20-08-24) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του στο Χ είχε τονίσει ότι 10 από τις 44 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή προκλήθηκαν από κεραυνούς, ενώ ζήτησε να είναι όλοι σε εγρήγορση τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κικίλια«Σήμερα εκδηλώθηκαν 44 νέες πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλα υψόμετρα, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθεια κατάσβεσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές, δασάρχες και αυτοδιοικητικούς, που για μία ακόμη φορά έδωσαν την ψυχή τους. Επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένονται καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Υπενθυμίζουμε πως για σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στη Θεσσαλία από 17 έως 36-38, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36-38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με αυξημένη να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με αρκετές νεφώσεις και κάποιες βροχές

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Λίγες νεφώσεις που θα είναι πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.