ΓΔ: 1432.57 0.05% Τζίρος: 17.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συλλήψεις για πλιάτσικο σε σπίτια στις περιοχές που χτύπησε η πυρκαγιά

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο αντρών που εντοπίστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία να προσπαθούν να εισβάλλουν σε καμένα σπίτια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δεκάδες προσαγωγές. Συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Δεν σταματούν τα προβλήματα για τους κατοίκους των περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα κατεστραμμένα από τις φωτιές σπίτια έχουν γίνει στόχος επιτήδειων, με την αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων με διαρρηκτικά εργαλεία να επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο στα καμένα. Πρόκειται για άτομα σεσημασμένα για παρόμοιες υποθέσεις κατά το παρελθόν. Και οι δύο έδιναν και το παρόν σε οικεία αστυνομικά τμήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και δεκάδες προσαγωγές κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Υπενθυμίζουμε ότι έχει δοθεί εντολή σε Άμεση Δράση, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ κτλ. να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική και όσοι κρίνονται ύποπτοι να τους απαγορεύεται η είσοδος στις πληγείσες περιοχές και να πραγματοποιούνται αμέσως προσαγωγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη απολογείται σε ανακρίτρια ο 80χρονος για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

Ο πολίτης, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον δήμο Αθηναίων λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Η δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιπολίες στρατού και αστυνομίας σε δάση και επίφοβες περιοχές

Μόνο από την Αστυνομία έγιναν χθες τη νύχτα 216 περιπολίες, οι 50 από αυτές στην Αττική, ενώ για σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έχουν προγραμματιστεί 723 περιπολίες – οι 168 από αυτές στην Αθήνα.