ΓΔ: 1431.88 0.62% Τζίρος: 95.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και εμπρησμούς οχημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Τα αδικήματα που βαρύνουν τους δράστες είναι εμπρησμός, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπής, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού οχημάτων στο Ηράκλειο και ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν. Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση, η συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων της Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνεργασία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη ενός 27χρονου Έλληνα και ενός 26χρονου αλλοδαπού.

Τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι εμπρησμός, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπής, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Από την έρευνα των προέκυψε ότι ο Έλληνας ενεργώντας κατ’ εντολή του αλλοδαπού στις 5 Αυγούστου, αφού αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, μετέβη σε ακάλυπτο χώρο στάθμευσης και με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσε πυρκαγιά σε δυο σταθμευμένα οχήματα (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα) ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν το συγκεκριμένο πρόσωπο και στη συνεχεία τον αλλοδαπό οι οποίοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 94,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 87,52 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, χρηματικό ποσό 530 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων η οποία και στάλθηκε για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Με μισό κιλό κάνναβης κρυμμένο σε βαλίτσα, συνελήφθησαν τρία άτομα

Η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία τα δύο από τα τρία άτομα εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κοντά στο σπίτι του τρίτου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ναρκωτικών στη νότια Αττική

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικών με τη δράση του κατηγορουμένου στην διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων Αττικής, αστυνομικοί τον εντόπισαν και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση.
Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για αιματηρό επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φαίνεται να δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Πιερίας

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργοί του συλληφθέντα τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Πιερίας και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου

Aπό τους χώρους των φυτειών κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από τα αντίστοιχα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιεύθυνσεων Ασφάλειας Χανίων και Ρεθύμνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες έλεγχοι σε ανήλικους από την αστυνομία στο Ωραιόκαστρο

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 70 ανήλικοι, με τη συνδρομή αστυνομικών των διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.