ΓΔ: 1431.88 0.62% Τζίρος: 95.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Την Τετάρτη απολογείται σε ανακρίτρια ο 80χρονος για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

Ο πολίτης, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου. Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας. Σύμφωνα με στοιχεία, από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι αρχές, ο 80χρονος φαίνεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα, μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 80χρονος που κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος, που είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (διατηρούσε κατάστημα) και δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να μιλήσει και δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευθύνες στο Λιμενικό επιρρίπτουν οι μάρτυρες στη δίκη για το Μάτι

Η διαδικασία, σήμερα, συνεχίστηκε με τις συγκλονιστικές καταθέσεις διασωθέντων και ανθρώπων που έχασαν δικούς τους, το μοιραίο απόγευμα. Όλοι οι μάρτυρες περιέγραψαν την πλήρη απουσία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας τις κρίσιμες ώρες.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.