ΓΔ: 1383.31 0.06% Τζίρος: 67.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Β. Κικίλιας: Υψηλές πιθανότητες πυρκαγιάς μέχρι τις 15 Αυγούστου

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως τις ερχόμενες ημέρες θα επικρατήσουν ισχυρότατοι άνεμοι που θα συνδυαστούν με ανομβρία και ξηρασία, φέρνοντας την μισή Ελλάδα στο «κόκκινο».

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια η σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αμέσως μετά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση όπου σημείωσε ότι «από αύριο Κυριακή, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 Μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία και γι' αυτό τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται "στο κόκκινο", όπως φαίνεται και στον χάρτη»

Και πρόσθεσε: «Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητάω από το σύνολο των συμπολιτών μας να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα, γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει την Κυριακή αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο μήνυμα του 112 στο Ρέθυμνο καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Στα 10 φτάνουν τα εναέρια μέσα που παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, ενώ έχει κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης σε συνεπικουρία των δασοκομάντος που έχουν φτάσει στο νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Θα υπάρξουν εντατικές έρευνες για τα αίτια των πυρκαγιών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως θα ερευνώνται σε βάθος όλες οι πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους.