ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Σάμος νυχτερινό τοπίο

Πρώτη στον κατάλογο των «μυστικών» προορισμών για τους Ιταλούς, η Σάμος

Μετά από έρευνα των προτιμήσεων των φίλων και των δημοσιογράφων του ιστότοπου, ξεχωρίζει το νησί του Πυθαγόρα ως ο απόλυτος «μυστικός» προορισμός που προφέρεται για εξερεύνηση.

Τους αυθεντικούς προορισμούς της Ελλάδας που είναι «απελευθερωμένοι» από τον συνωστισμό του μαζικού τουρισμού και είναι ιδανικοί για τους Ιταλούς εντόπισε η MyGreekSalad.it, η δημοφιλέστερη Ιταλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις διακοπές στην Ελλάδα. Η MyGreekSalad.it αποκαλύπτει μια νέα τάση στην οποία «οι Ιταλοί παθιάζονται πλέον με προορισμούς που ξεπερνούν το στερεότυπο των γαλανόλευκων επίπεδων σπιτιών. Με λίγα λόγια, το ενδιαφέρον έχει αρχίσει και μετατοπίζεται από τις Κυκλάδες σε μεσαία ή μεγάλα νησιά με νεοκλασικά σπίτια, κεραμοσκεπές, χρωματιστούς τοίχους, βουνά, ορεινή βλάστηση και γενικά με μια άλλη φιλοσοφία διακοπών».

Μετά από έρευνα των προτιμήσεων των φίλων και των δημοσιογράφων του ιστότοπου, ξεχωρίζει το νησί του Πυθαγόρα ως ο απόλυτος «μυστικός» προορισμός που προφέρεται για εξερεύνηση, ενώ στις άλλες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Χάλκη και η Νίσυρος. Όπως αναφέρει το άρθρο, «αυτό που κάνει τη Σάμο μοναδική είναι η εκλεπτυσμένη γοητεία της που συνδυάζει πολιτισμό, μυθολογία, ένα μεγαλειώδες παρελθόν, ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, ονειρικές γεύσεις, σαγηνευτικές παραλίες για χαλάρωση ή τόνωση της ενέργειας και χωριά με έντονο χαρακτήρα». Με επίκεντρο τα activities, την τοπική κουλτούρα και το πλούσιο ιστορικο «απόθεμα», αυξημένη είναι η ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού και των ταξιδιωτικών blogs στις ενημερωτικές προσπάθειες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

«Ξεδιπλώνοντας την "βεντάλια" των δυνατοτήτων του προορισμού, διαπιστώνουμε καθημερινά την ανάγκη του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού να ανακαλύψει μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν γνήσια φιλοξενία, "ζωντανεύουν" την ιστορία, διαθέτουν μεγάλος εύρος επιλογών, έχουν προσβασιμότητα και προσφέρουν ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Αυτά είναι τα κομμάτια του αφηγήματος μας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στη Σάμο για να ζήσουν αληθινές διακοπές», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου, Βαγγέλης Μαρνέζος.

«Προτείνουμε τη Σάμο ως έναν προορισμό απαλλαγμένο από τα στερεότυπα του μαζικού παραθερισμού. Οι φιλόξενοι κάτοικοι σε συνδυασμό με τη μαγευτική φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τα πανέμορφα χωριά, τη γαστρονομία, τις παραδόσεις και τη μακραίωνη ιστορία στο νησί του Πυθαγόρα διαμορφώνουν και αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα για το "ευ ζήν". Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, αναψυχής και χαλάρωσης, να περνάνε καλά» εξηγεί ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σεισμοί στη Γρανάδα με τρεις τραυματίες και ζημιές σε κτίρια

Περιορίστηκε η πρόσβαση τουριστών στην Αλάμπρα μετά από τρεις σεισμούς στην Γρανάδα που προκάλεσαν ζημιές και μικρούς τραυματισμούς, οδηγώντας σε κλείσιμο μουσείων και εγκαταστάσεων. Οι σεισμοί ήταν άνω των τεσσάρων Ρίχτερ.
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερακινή Χαλκιδικής: Ελεύθερη ξανά η παραλία από ομπρέλες-ξαπλώστρες

Ο Δήμος Πολυγύρου στη Χαλκιδική αφαίρεσε 100 πακτωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία της Γερακινής, ώστε να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων, μετά από σχετική ανακοίνωση που δεν τηρήθηκε από όλους.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ξεκινά η δημοπράτηση για την αποκατάσταση των 7 Ενετικών Νεωρίων

Δημοπρατείται η αποκατάσταση των επτά Ενετικών Νεωρίων στα Χανιά, το μεγαλύτερο έργο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με προϋπολογισμό άνω των 20,7 εκ. ευρώ, σηματοδοτώντας ιστορικό βήμα για την ανάδειξη των μνημείων.
Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από κεραυνό στο ηφαίστειο Αίτνα

Αμερικανός τουρίστας από το Τέξας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε από κεραυνό ανεβαίνοντας σε απαγορευμένη περιοχή στην Αίτνα, Σικελία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.