ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tourismos, Turism, Ellada, Greece, Hellas, Akropoli, Acropole
Φωτο: Unsplash

Προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας για αύριο προκήρυξε η ΠΕΥΦΑ

«Η ΠΕΥΦΑ, από την πρώτη στιγμή που ο ΟΔΑΠ εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντέδρασε δυναμικά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ένωση, το γενικό συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ που συνεδρίασε εκτάκτως στις 22 Ιουλίου «με θέμα τις εξελίξεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης», αποφάσισε ομόφωνα «4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας του φυλακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με ηλεκτρονικό εισιτήριο».

«Η ΠΕΥΦΑ, από την πρώτη στιγμή που ο ΟΔΑΠ εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντέδρασε δυναμικά, πραγματοποιώντας δύο επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Όμως, παρά τις αντιδράσεις, η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΟΔΑΠ, προχώρησαν στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης, σημειώνοντας ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινηματογραφικές παραγωγές ετοιμάζουν Δ. Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

«Σταθερή επιδίωξη του Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών του δήμου είναι να στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του κλάδου των οπτικοακουστικών παραγωγών» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας.