ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο Gov.gr Wallet διαθέσιμη η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr.

Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά (ΦΕΚ Β’ 3658/26.06.2024) οι κάτοχοι άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους μπορούν να εκδώσουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή άδεια στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν όπου απαιτείται. 

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Λιμενικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των αδειών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr. Η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου σκάφους αποτελεί το ένατο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto), η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα και η Ασφαλιστική Ικανότητα

Μέχρι σήμερα την εφαρμογή Gov.gr wallet έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους 3.893.817 πολίτες. Στο ψηφιακό πορτοφόλι έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.835.407 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.243.416 Διπλώματα Οδήγησης, 47.144 Ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας, 145.117 Ψηφιακές Κάρτες Ανεργίας, 53.731 Κάρτες Δακτυλίου, 770.861 Στοιχεία Οχήματος και 46.517 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Gov.gr Wallet η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Με τον τρόπο αυτό οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thessaly Evros Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων μέσω του gov

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατ. ευρώ αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες ανήλικων μέσω του gov.gr και της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμη και για φωτογραφίες ανήλικων η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους ανήλικους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη διεκπεραίωση μιας σειράς διοικητικών διαδικασιών που απαιτούν προσκόμιση φωτογραφίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΑΤΑΠ: 180.000 πιστοποιητικά διατίθενται ψηφιακά στο ptyxia.gov.gr

Πλέον ο κάτοχος πράξης αναγνώρισης μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικό με όλα τα στοιχεία της πράξης αναγνώρισης, με μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr που εξασφαλίζει τη γνησιότητα του εγγράφου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 30/06 για τις ψηφιακές δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

Οι δηλώσεις αυτές είναι στο πλαίσιο του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που έχει συσταθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.