ΓΔ: 2661.91 -0.02% Τζίρος: 370.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:38
Χώρα Ίος τοπίο

Ίος: Το νησί που έχει τις καλύτερες παραλίες για τους Ιταλούς

Το νησί αναδεικνύεται κορυφαίο, με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο.

«Η Ελλάδα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, που μαζί με την εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει υπέροχες παραλίες και μια γαλάζια θάλασσα, "πλαισιωμένη" από την ελληνική αρχιτεκτονική με τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα», αναφέρει στην αρχή του εγκωμιαστικού αφιερώματός του το Greenme.it, η εξειδικευμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Ιταλίας με εκατομμύρια φίλους της φυσιολατρίας και της αειφορίας.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες ελληνικά νησιά ο δημοφιλής ιστότοπος ξεχωρίζει τις δέκα καλύτερες παραλίες με κριτήρια τη φυσική ομορφιά, την σπανιότητα και την ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού. Σύμφωνα με την καλοκαιρινή αυτή έρευνα, η Ίος αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο. Παράλληλα οι βρετανικοί Times θεωρούν το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων ως ένα από τα δέκα ιδανικά μέρη της Ελλάδας για ζευγάρια στο νέο κατάλογο που δημοσίευσαν.

Για τους Times, η γοητευτική Χώρα της Ίου προσφέρεται για ρομαντικές περιπλανήσεις σε σοκάκια και επισκέψεις σε εκκλησίες στην κορυφή του λόφου με θέα το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου. «Το αφήγημά μας διευρύνεται χωρίς όμως να αγνοούμε τη μαγευτική φύση του νησιού και τις εξωτικές παραλίες. Η αίσθηση απομόνωσης σε πολλές τοποθεσίες, το Ios Festival, οι άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού, η γαστρονομία και η καταλληλότητα για γάμους εκτός σεζόν είναι στοιχεία που προσελκύουν τον ρομαντικό τουρισμό και τους νεόνυμφους. Η Ίος κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο το στοίχημα για επιμήκυνση της σεζόν με τα ζευγάρια να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό», σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η πολιτιστική κληρονομιά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Platon

Στη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον φωτογράφο Platon, στα εγκαίνια της έκθεσης «People Power», αναδείχθηκαν θέματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, η τεχνητή νοημοσύνη και η σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης στη σύγχρονη εποχή.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ά. Καραμανλή στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market

Στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market στο Λονδίνο συμμετείχε η Άννα Καραμανλή, τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουρισμό και την ανάγκη εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ως το 2027.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε η πρώτη ενιαία πολιτική ΕΕ για τον Τουρισμό

Ο επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στις Βρυξέλλες την πρώτη πανευρωπαϊκή πολιτική για τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη ευρωπαϊκών προορισμών παγκοσμίως.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στρατηγική ΕΕ για ενίσχυση της Ευρώπης στον παγκόσμιο τουρισμό

Η ΕΕ παρουσίασε νέα στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού και τη διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου προορισμού, όπως τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και θετικές προοπτικές για το 2026

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στη WTM πως το 2026 αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον ελληνικό τουρισμό, με ήδη αυξημένη κίνηση και ζήτηση από τη Βρετανία. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και για το 2027.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμελητήριο Λέσβου: Ένταξη της Λέσβου στον έκτακτο συγκοινωνιακό σχεδιασμό

Το Επιμελητήριο Λέσβου ζητά άμεση ένταξη της Λέσβου στον έκτακτο συγκοινωνιακό σχεδιασμό λόγω της αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου Χίου, με ενίσχυση δρομολογίων και συντονισμό μετακινήσεων για να αποφευχθεί η απομόνωση των νησιών.