ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σέριφο - Διάσπαρτες εστίες απο χθες στην Πάρνηθα

Στο νησί ήδη επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνεχίζεται απο εχθές η μάχη  με τις φλόγες στη Σέριφο καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί των Κυκλάδων κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής, που συνεχώς ενισχύει τις δυνάμεις της.

Ειδικότερα στη Σέριφο μεταβαίνουν από τη Σύρο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα ενώ από τον Πειραιά 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Στο νησί ήδη επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κατσιμίδι της Πάρνηθας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες που αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα στο Κατσιμίδι επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 60 οχήματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 13 Ιουνίου

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό της Πυροσβεστικής που καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της νέας κακοκαιρίας Elias

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, δεν έγινε κατάχρηση του 112 τις τελευταίες ώρες, ενώ υπογράμμισε πως το ενδιαφέρον της πολιτείας στραμμένο σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα λόγω των έντονων φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή η Καρδίτσα που περιμένει το χτύπημα της νέας κακοκαιρίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε όλη την επικράτεια, με στόχο να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί ο αριθμός των κουνουπιών, ενώ ο αριθμός των επικίνδυνων για την υγεία ανθρώπων αλλά και ζώων εντόμων έχει αυξηθεί υπερβολικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.