ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Margaritis Sxoinas

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.

«Το μίσος δεν έχει θέση στην Ευρώπη» υπογράμμισε στο κλείσιμο του συνεδρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πλαίσιο του EuroPride 2024, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προβάλλοντας την ανάγκη και τη βούληση των ευρωπαϊκών θεσμών για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτος δικαίου, των ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι σε συνέχεια των κρίσεων των τελευταίων ετών η Ευρώπη αναδύθηκε πιο ανθεκτική, παρά τις κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, αποδείχθηκε σχεδόν «προφητικό», καθώς βοήθησε να διατηρηθεί ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της Ευρώπης.

«Στο κέντρο των πολιτικών μας πρέπει να είναι και είναι ο άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ. Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το νόμο για την ισότητα στο πολιτικό γάμο στην Ελλάδα.

«Παρόλα αυτά, προκλήσεις παραμένουν. Γι'αυτό, παρότι η αποδοχή της διαφορετικότητας, η δημοκρατία και η εξωστρέφεια αποτελούν συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού DNA, θα πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να προωθούν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκλεισε το χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει συνεχής έμφαση στον άνθρωπο, τις ευρωπαϊκές αξίες και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
LOATKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής αυτή την ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν να τις περιορίσουν.