ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
LOATKI
Φωτο: Shutterstock

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».

«Μπλόκο» βάζει η ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο EuroPride 2024 το ερχόμενο Σάββατο (29/6), ημέρα κατά την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την μεγάλη «παρέλαση υπερηφάνειας», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, απαγορεύεται τόσο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετά από σχετικό κάλεσμα ιδιωτών, όσο και κάθε είδους αντίστοιχη συγκέντρωση.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας» και επειδή «απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μαγνητική πύλη τέθηκε σε λειτουργία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ' όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη 200.000 ευρώ με τη μέθοδο «Bonus Abuse» σε online στοιχηματική

Επικεφαλής της οργάνωσης όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ ήταν μάνα και γιος (συνελήφθησαν) ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 7 άτομα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην έξοδο της λεωφόρου Κηφισού προς Πειραιά

Θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο της λεωφόρου Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στις 19 και 20-06-2024 κατά τις ώρες 23:00΄ έως 05:00΄ της επομένης.