ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Litsardakis / SOOC

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Ροδόπη

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις αγωνίστηκαν, προκειμένου οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη με τα πιο επικίνδυνα μέτωπα να εντοπίζονται στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα και τις Σάπες Ροδόπης.

«Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη με τα πιο επικίνδυνα μέτωπα να εντοπίζονται στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα και τις Σάπες Ροδόπης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρισκόντουσαν σε επαγρύπνηση όλη τη νύχτα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων στην Κερατέα Αττικής. Αν και οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποδείχθηκε καίρια και σωτήρια.  Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 4 τμήματα πεζοπόρα. Επίσης, στην κατάσβεση συνδράμου και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για λόγους ασφαλείας, δόθηκε χθες το βράδυ εντολή με μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της Άνω Δασκαλείου. Από το μέτωπο αυτό, τελικά, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές σε κατοικίες ή επιχειρήσεις. Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες.  Οι δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν τη φωτιά στο βουνό και να μην πάει προς το χωριό. 

Για την φωτιά και την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείται από 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο. Επίσης, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Ροδόπη η ειδική μονάδα του πυροσβεστικού σώματος «Ίκαρος»  που διαθέτει drones προκειμένου να εντοπίσει τις διάσπαρτες εστίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.