ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Γιώργος Πιτσιλής

Άμεση πρόσβαση στους πολίτες προσφέρει η ανανεωμένη εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Η νέα έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ ενσωματώθηκε η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet αρκετών ψηφιακών αρχείων.

Άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους έχουν πλέον οι χρήστες του myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

Η νέα έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ ενσωματώθηκε η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet, των ψηφιακών αρχείων:

για τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

  • Προεκκαθάριση για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους / Εισοδήματα - Δαπάνες,
  • Δηλώσεις Ε1- Ε2- Ε3,
  • Εκκαθαριστικό,
  • Συνόψεις της δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού

Βεβαίωσης Οφειλής (στα Στοιχεία Ενημερότητας)

Υπενθυμίζουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, για να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ενημέρωση:

  • άλλων περίπου 8.000 φορολογουμένων, που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση και πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου,
  • των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει δηλώσεις και εστάλησαν για αυτούς στοιχεία από δημόσιους / ιδιωτικούς φορείς, μετά την υποβολή της δήλωσής τους.

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή myAADEapp πραγματοποιείται μέσω αυτόματης ενημέρωσης, η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε την εφαρμογή, μπορείτε να κατεβάσετε το myAADEapp για να έχετε άμεση, γρήγορη και ασφαλή ενημέρωση και πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, από τα Stores:

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Πρωταγωνιστικός ρόλος για Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους

Η «Νίκη» ζητά πρωταγωνιστικό ρόλο για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και διαφωνεί με τη γιγάντωση της ΑΑΔΕ, προτείνοντας νέο αυτόνομο οργανισμό αγροτικών επιδοτήσεων μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 8.000 φορολογικοί έλεγχοι αποκάλυψαν 5,6 εκατ. ευρώ αδήλωτες συναλλαγές

Σε 8.000 ελέγχους σε όλη τη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2026, η ΑΑΔΕ εντόπισε 2.500 επιχειρήσεις με φορολογικές παραβάσεις, συνολικής αξίας άνω των 5,6 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 33 τοις εκατό.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα και φόροι 741 εκατ. καταλογίστηκαν σε 1.553 «εύπορους» φορολογούμενους

Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων εντόπισε 1.553 «εύπορους» φορολογούμενους να φοροδιαφεύγουν και να αποκρύπτουν εισοδήματα από ακίνητα καταλογίζοντας τους πρόστιμα και φόρους ύψους 741,06 εκατ.