ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pyrkagia-Fotia-Anatoliki-Attiki
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ζημιές σε σπίτια

Στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, που επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης  στη Βάρης - Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, από τη φωτιά δεν έχουν καεί σπίτια, με τις φλόγες να έχουν γλείψει μόνο κάποιες αυλές όπου ήταν ακαθάριστα οικόπεδα και είχαν παρατημένη καύσιμη ύλη. Επίσης ζημιές έχουν προκληθεί από τη φωτιά σε επιχειρήσεις της περιοχής. Σε επιχείρηση στο Κίτσι κάηκαν 14 σκάφη, συνολικής αξίας σχεδόν άνω του 1 εκατ. ευρώ. 

Η φωτιά μπήκε στο κτήμα «Νεφέλες» που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112.  «Δασική Πυρκαγιά στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα. Εκκενώθηκε η περιοχή Λαμπρικά, ενώ μήνυμα του 112 εστάλη και για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Κίτσι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 300 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, δηλαδή σχεδόν ανά δέκα λεπτά. 

Παράλληλα, επικίνδυνη θεωρείται η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου εξεδώθει 112 για απομάκρυνση από την περιοχή της Δάρδιζας.

Πολύ δύσκολη κατάσταση

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια τόνισε:

«Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι».

Ο κ. Κωνσταντέλλος είπε ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πληροφόρηση για καταστροφές σε σπίτια ή επιχειρήσεις.

Γύρω στο 1 χιλιόμετρο το πύρινο μέτωπο

Η κατάσταση στο σημείο είναι δύσκολη, καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού Δ. Παπαχρήστου, λέγοντας ότι το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται. Ο δήμος Σαρωνικού βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω της εγγύτητας με το σημείο της πυρκαγιάς. Ο κ. Παπαχρήστου ανέφερε ότι η φωτιά συνεχίζει να καίει με σταθερή ένταση εδώ και μάι ώρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βάρης - Κορωπίου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Εκκενώνεται ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης προχωράει η αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. 

Συγκεκριμένα, 22 άλογα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.