ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πυρκαγιά στη Βάρης - Κορωπίου, κοντά σε εργοστάσια, εντολή εκκένωσης από 112

Προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας καλεί τον κόσμο να κινηθεί η Πολιτική Προστασία μέσω του 112. Εργοστάσια και κάποια σπίτια βρίσκονται κοντά στην εστία της φωτιάς.

Εντολή εκκένωσης από το 112 για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε πάρκινγκ σκαφών.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας». Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης - Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.