ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πυρκαγιές σε Μαρμάρι Ευβοίας και Μουτσούνα Νάξου, ήχησε το 112

Στο Μαρμάρι συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Χαλκίδα, το Μαντούδι, την Κάρυστο και το Αλιβέρι ενώ έχει ζητηθεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην Μουτσούνα Νάξου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9.04 και πριν λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Μουτσούνα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Νάξο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μουτσούνα απομακρυνθείτε προς Απείραθο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στο Μαρμάρι της Ευβοιας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Μαρμάρι της Ευβοίας. Ήδη στην περιοχή συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Χαλκίδα, το Μαντούδι, την Κάρυστο και το Αλιβέρι ενώ έχει ζητηθεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

«Η φωτιά είναι σε δασική έκταση και είναι σε εξέλιξη» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος. Σύμφωνα με το δήμαρχο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.