ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ekpaideysi-panepistimia
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία ΕΚΔΔΑ - ΕΚΠΑ για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το Δημόσιο

Προβλέπεται η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ζητήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, καινοτομίας και πράσινης μετάβασης. 

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπεγράφη σήμερα με στόχο το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την προβολή κοινών δράσεων διασύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με τη δημόσια διοίκηση.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Βασίλης Έξαρχος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Κιρμικίρογλου.

Το εν λόγω μνημόνιο προβλέπει τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο φορέων και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων, όπως τη διοργάνωση ετήσιου φόρουμ ενημέρωσης για τις δράσεις του ΕΚΔΔΑ και τις επαγγελματικές δυνατότητες για τους αποφοίτους του ΕΚΠΑ, τη συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη έρευνας στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, δημοσίων πολιτικών και χρηστής διακυβέρνησης, καθώς και τη συνεργασία στην εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων κατά το σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιπλέον, θα προωθηθεί η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ζητήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, καινοτομίας και πράσινης μετάβασης. 

Ο κ. Κιριμικίρογλου, σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία αυτής της νέας συνεργασίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, αναφέροντας ότι «η νέα αυτή συνεργασία με το ΕΚΠΑ θέτει στο επίκεντρο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του πανεπιστημίου, με έμφαση στις ψηφιακές και "πράσινες" δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε έτι περαιτέρω σε νέα πεδία, όπως αυτά της καταγραφής και απλούστευσης διαδικασιών του πανεπιστημίου και της προώθησης κοινών δράσεων για την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση».

Ο κ. Έξαρχος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο φορέων και τόνισε ότι η συνεργασία με το ΕΚΠΑ θα αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρύτανης Στάθης Ευσταθόπουλος, το μέλος του ΔΣ του ΕΚΔΔΑ, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας, Γεώργιος Πολίτης, ο διευθυντής της ΕΣΔΔΑ, Αθανάσιος Ράπτης και ο διευθυντής του ΙΝΕΠ, Στέφανος Πολυμενόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekpa vraveusi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυο χρυσά μετάλλια μαθηματικών για το ΕΚΠΑ σε διεθνή διαγωνισμό

Ο 19χρονος Γιώργος Γεωργελές και ο 20χρονος Δημήτρης Εμμανουήλ κατέκτησαν χρυσά μετάλλια απέναντι σε 393 φοιτητές, 72 ομάδων από 43 χώρες στην 30η διοργάνωση του Διεθνoύς Διαγωνισμού Μαθηματικών.
trofima-food
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mαθητές στη Θεσσαλονίκη έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα που θα κατέληγαν σε απορρίματα

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 30 μαθητές της Α’ Λυκείου, έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών τους και συμμαθητών τους από τις Β’ και Γ’ τάξεις του ΕΠΑΛ –11 από τον τομέα Γεωπονίας, 20 από τον Τομέα Οικονομίας και 10 από τον Τομέα Υγείας.
kainotomia, innovation
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Τα δυο ιδρύματα στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων που έχουν μεταξύ τους, μέσω κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νέα επιστημονικά πεδία αιχμής, ενώ προβλέπεται και συνεργασία σε διοικητικά θέματα.