ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
STE, Symvoulio Epikrateias
Φώτo:Dimitris Kapantais / SOOC

Στο ΣτΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Oι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη φορολόγησή τους, με βάση τεκμαρτό εισόδημα.

Καταθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών αιτήσεις ακύρωσης του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη φορολόγησή τους, με βάση τεκμαρτό εισόδημα, όπως είχαν προαναγγείλει.

Επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, έπειτα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την ακύρωση του νόμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής «με τις Αιτήσεις Ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του».

Επίσης, εντός της ημέρας έχει αποφασιστεί να γίνουν από διάφορους κλάδους και άλλου τύπου κινητοποιήσεις και δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον κάθε φορέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόροι κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγές κατά του νέου φορολογικού νόμου

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας συγκεντρώθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και έμποροι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νόμου.
Vouli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών

Με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα όλων των μη μισθωτών

Από την 1η Ιουνίου, θα ισχύσει το καθεστώς που προβλέπει την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας μόνο σε εκείνους τους μη μισθωτούς που είτε δεν έχουν οφειλές είτε έχουν ρυθμισμένες οφειλές τις οποίες και τακτοποιούν.