ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza thw Ellados, Stoyrnaras, Stournaras
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Γ. Στουρνάρας: Προσέφερε σημαντικό έργο στον τόπο ο Γ. Προβόπουλος

Ο Διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε την λύπη του για την απώλεια του Γιώργου Προβόπουλου υπογραμμίζοντας την σημαντική συμβολή του στον τραπεζικό τομέα και στην δημοσιονομική πολιτική.

Την λύπη του για την απώλεια του Γ. Προβόπουλου εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι ο εκλιπών «προσέφερε σημαντικό έργο, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τραπεζικό τομέα» προσθέτοντας ότι «είχε σημαντική συμβολή στη δημοσιονομική πολιτική και στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα». 

«Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και για το δημόσιο βίο της χώρας», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Η δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζει τη μεγάλη του λύπη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Ο Γιώργος Προβόπουλος προσέφερε σημαντικό έργο, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς και στη νομισματική πολιτική και την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Είχε σημαντική συμβολή στη δημοσιονομική πολιτική και στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, και από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 2008-2014, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της κρισης χρέους στον τραπεζικό τομέα.

Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και για το δημόσιο βίο της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν ξανά οι Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο φετινός πέμπτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: περιβάλλον, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστου Ζερεφού.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση προς τιμήν του Α. Μ. Ανδρεάδη από την Tράπεζα της Ελλάδος

Για τον Ανδρέα Μ. Ανδρεάδη, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας των αρχών του 20ου αιώνα μίλησαν οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και Γιάννης Στουρνάρας.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές δημοτικού ρωτούν για τα κόκκινα δάνεια και τoν δανεισμό του ΔΝΤ

Τα παιδιά βρέθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της ΤτΕ το «αλφαβητάρι της οικονομίας». Είναι ένα πρωτότυπο λεξικό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού που απευθύνεται σε μικρούς μαθητές.