ΓΔ: 1404.26 0.27% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Panelladikes Exetaseis, Paideia, Ypourgeio Paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Την Πέμπτη αρχίζουν οι Πανελλαδικές, τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου. Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου.

Ολοκληρώνονται σήμερα, Δευτέρα, οι απολυτήριες - ενδοσχολικές - εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' λυκείου και το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, στο τέλος της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στο υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α' και Β' λυκείου, αυτές θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου 2024.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς προβλήματα και με βατά θέματα η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

Το θέμα των σημερινών εξετάσεων ήταν τα ταξίδια και οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Ν. Καζαντζάκη, ένα ποίημα του Κ. Παλαμά και ένα κείμενο της Η. Χατζηδημητρίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει στις 68.851. Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών μέχρι τις 12 Ιουνίου που τελειώνει η κούρσα.
Panelladikes Exetaseis, Paideia, Ypourgeio Paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές του 2023 - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, για τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).