ΓΔ: 1417.99 0.78% Τζίρος: 6.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Narkotika-ELAS
Φωτο: Ελληνική Αστυνομία

Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης στον Πειραιά

Η υπόθεση του δεύτερου κοντέινερ παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την υπόθεση των 210 κιλών κοκαΐνης, για την οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί τέσσερα άτομα.

Δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο σύνδεσης με τα 210 κιλά που βρέθηκαν χθες το πρωί σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του δεύτερου κοντέινερ παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την υπόθεση των 210 κιλών κοκαΐνης, για την οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί τέσσερα άτομα, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, για την υπόθεση σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην υπόθεση των 210 κιλών, το δρομολόγιο των εμπορευματοκιβωτίων είχε ξεκινήσει από τη Λατινική Αμερική, ενώ προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αλβανία. Από εκεί εκτιμάται ότι θα διοχετεύονταν στην Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί. Μεταξύ των δύο τελευταίων συγκαταλέγεται και ο 48χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon («χάπια των τζιχαντιστών») σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo.

Στην επιχείρηση του ΣΔΟΕ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού υπήρχε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Astynomia-Police
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαφιόζικο χτύπημα στο Ψυχικό, άνδρας πυροβολήθηκε τουλάχιστον 20 φορές

Ο δράστης πυροβόλησε σε δύο δόσεις, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς του Νέου Ψυχικού. Το θύμα είναι τοπογράφος μηχανικός, ο οποίος αναλάμβανε μεγάλα project σε Μύκονο, Πάρο και Ίο.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του στο Ψυχικό

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί συνέλεξαν οχτώ κάλυκες. Η επίθεση έγινε από άτομο που επέβαινε σε δίκυκλο στην 25ης Μαρτίου.