ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμάνι Καρπάθου σκάφος
Σκάφη στο γραφικό λιμάνι της Καρπάθου με θέα το παραδοσιακό χωριό και τα βράχια.

Η Κάρπαθος στην κορυφή των ελληνικών προορισμών θαλάσσιου τουρισμού

Το νησί των Δωδεκανήσων έχει κερδίσει τις καρδιές των Ολλανδών τουριστών ειδικά για όσους ασχολούνται με θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών καταλαμβάνει η Κάρπαθος σε κατάλογο που ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Griekenland.net έπειτα από έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις.

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα της Ολλανδίας που εστιάζει αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με σύμμαχο το μελτέμι και την δαντελωτη ακτογραμμή, η Κάρπαθος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των φίλων της θάλασσας αποτελούν και οι καταδύσεις για εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων. Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα του νησιού ενισχύουν την εμπειρία των activities στην Κάρπαθο». Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί εκτενής παρουσίαση του Δήμου Καρπάθου στο Ολλανδικό μέσο για το εύρος των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στο νησί.

Σε αυτό το μήκος κύματος, εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας» δημοσίευσε στο ίδιο διάστημα το περιοδικό της Δανίας Ude og Hjemme που εκθειάζει την άγρια φυσική ομορφιά, την τοπική κουζίνα, την παράδοση και τις πολυάριθμες επιλογές για εξερεύνηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. «Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν με πλήθος τουριστών να αναμένονται από παραδοσιακές, αλλά και πιο νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς αγορές το αφήγημά μας για διακοπές πολλαπλών εμπειριών στην Κάρπαθο όπως η περιήγηση σε χωριά, οι δεκάδες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η μοναδική παράδοση μας και η γαστρονομία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαντορίνη πανοραμική θέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σαντορίνη στη Νότια Κορέα για το παγκόσμιο συνέδριο νησιών

Η Σαντορίνη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση «2026 World Island Fair Yeosu Korea», που θα διεξαχθεί στη Νότια Κορέα, τονίζοντας τον ρόλο της στην προώθηση της νησιωτικότητας και του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σεισμοί στη Γρανάδα με τρεις τραυματίες και ζημιές σε κτίρια

Περιορίστηκε η πρόσβαση τουριστών στην Αλάμπρα μετά από τρεις σεισμούς στην Γρανάδα που προκάλεσαν ζημιές και μικρούς τραυματισμούς, οδηγώντας σε κλείσιμο μουσείων και εγκαταστάσεων. Οι σεισμοί ήταν άνω των τεσσάρων Ρίχτερ.
παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερακινή Χαλκιδικής: Ελεύθερη ξανά η παραλία από ομπρέλες-ξαπλώστρες

Ο Δήμος Πολυγύρου στη Χαλκιδική αφαίρεσε 100 πακτωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία της Γερακινής, ώστε να αποκατασταθεί η ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων, μετά από σχετική ανακοίνωση που δεν τηρήθηκε από όλους.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ξεκινά η δημοπράτηση για την αποκατάσταση των 7 Ενετικών Νεωρίων

Δημοπρατείται η αποκατάσταση των επτά Ενετικών Νεωρίων στα Χανιά, το μεγαλύτερο έργο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με προϋπολογισμό άνω των 20,7 εκ. ευρώ, σηματοδοτώντας ιστορικό βήμα για την ανάδειξη των μνημείων.