ΓΔ: 2228.71 0.30% Τζίρος: 41.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:29:41
Γ. Παπαδημητρίου-Δ. Μπουραντώνης-Χρ. Ταραντίλης

Μνημόνιο συνεργασίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και EY Ελλάδος

Ένα από τα προσδοκώμενα οφέλη της συνεργασίας είναι η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την EY σε θέματα πρακτικής άσκησης και διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η EY Ελλάδος, με στόχο τον συντονισμό δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δύο μέρη, δεδομένου του ευρύτατου πεδίου θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και των αντιστοίχως μεγάλων δυνατοτήτων γόνιμης συνεργασίας, μέσω του πενταετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας, εκφράζουν την απόφασή τους να συνεργασθούν και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ως εφαλτήριο ευρύτερης συνεργασίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Ενδεικτικά, τα προσδοκώμενα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και EY Ελλάδος, είναι:

  • η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την EY σε θέματα πρακτικής άσκησης και διασύνδεσης των φοιτητών και φοιτητριών με την αγορά εργασίας
  • η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου επί των υπηρεσιών που προσφέρει η EYμέσω ανταλλαγής επισκέψεων, διαλέξεων και workshops
  • η εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των σπουδών τους και στην παραγωγή ερευνητικού έργου, συναφούς με τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου και της εταιρείας
  • η επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων της EY, με την απαιτούμενη ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στον τομέα ενδιαφερόντων του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε: «Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική και γόνιμη συνεργασία υπογράφηκε σήμερα από το ΟΠΑ με την εταιρεία EY Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο, επεκτείνουμε το ισχυρό δίκτυο συνεργασιών και ενδυναμώνουμε τους πυλώνες της εξωστρέφειας και της καινοτομίας που αποτελούν σταθερές αξίες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές επωφελούνται από τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρουν αυτές οι συνεργασίες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι δυνατότητες για έρευνα μέσα από τα ερευνητικά μας εργαστήρια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε: «Η προώθηση της διασύνδεσης των ακαδημαϊκών σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας, αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για την ΕΥ. Για αυτό τον λόγο, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ξεκάθαρο όραμα, τόσο το να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να απασχοληθούν στο αντικείμενο των σπουδών τους και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας, όσο και να προωθήσουμε ενεργά την παραγωγή νέας γνώσης και καινοτομίας στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος των δύο οργανισμών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα στο ΑΠΘ εκδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία ΑΠΘ-ΕΕΣ σε υγεία και εθελοντισμό

Το ΑΠΘ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις σε υγεία, εθελοντισμό και πρόληψη, ενισχύοντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντική αιμοδοσία στο πανεπιστήμιο.
έργο ζωγραφικής αφηρημένο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδέες & Απόψεις: Το τέλος της σκέψης; - Άρθρο του Philippe Bernard

Το άρθρο αναδεικνύει πώς η γραφή βοηθά στη διαχείριση της σκέψης και ασχολείται με τη σταδιακή εξαφάνιση της κλασικής χειρόγραφης γραφής λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, εξετάζοντας τις συνέπειες αυτής της αλλαγής.
Λογότυπο UNICEF γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Unicef: Κίνδυνος απώλειας 25.000 γυναικών υγειονομικών-εκπαιδευτικών στο Αφγανιστάν

Η UNICEF προειδοποιεί ότι αν δεν αρθούν οι περιορισμοί των Ταλιμπάν, το Αφγανιστάν θα χάσει πάνω από 25.000 γυναίκες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης ως το 2030, ενώ 1 εκατ. κορίτσια στερούνται ήδη το σχολείο.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης με Δήμο Αγίου Νικολάου

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη βελτίωση υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.
Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αίγινας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε την Αίγινα για την ένταξη όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού στα Σχολικά Γεύματα, ενισχύοντας έμπρακτα μαθητές και οικογένειες σε νησιωτικές περιοχές.
ψηφιακή οικονομία τεχνολογία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων: Προκλήσεις και λύσεις για τις επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΠΑΕΛΟ βρέθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στην ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων, με mobile λύσεις όπως το i-Spirit DIP in One που απλοποιούν διαδικασίες και συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.