ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γ. Παπαδημητρίου-Δ. Μπουραντώνης-Χρ. Ταραντίλης

Μνημόνιο συνεργασίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και EY Ελλάδος

Ένα από τα προσδοκώμενα οφέλη της συνεργασίας είναι η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την EY σε θέματα πρακτικής άσκησης και διασύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η EY Ελλάδος, με στόχο τον συντονισμό δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δύο μέρη, δεδομένου του ευρύτατου πεδίου θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και των αντιστοίχως μεγάλων δυνατοτήτων γόνιμης συνεργασίας, μέσω του πενταετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας, εκφράζουν την απόφασή τους να συνεργασθούν και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ως εφαλτήριο ευρύτερης συνεργασίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Ενδεικτικά, τα προσδοκώμενα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και EY Ελλάδος, είναι:

  • η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την EY σε θέματα πρακτικής άσκησης και διασύνδεσης των φοιτητών και φοιτητριών με την αγορά εργασίας
  • η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου επί των υπηρεσιών που προσφέρει η EYμέσω ανταλλαγής επισκέψεων, διαλέξεων και workshops
  • η εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των σπουδών τους και στην παραγωγή ερευνητικού έργου, συναφούς με τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου και της εταιρείας
  • η επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων της EY, με την απαιτούμενη ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στον τομέα ενδιαφερόντων του Πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε: «Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική και γόνιμη συνεργασία υπογράφηκε σήμερα από το ΟΠΑ με την εταιρεία EY Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο, επεκτείνουμε το ισχυρό δίκτυο συνεργασιών και ενδυναμώνουμε τους πυλώνες της εξωστρέφειας και της καινοτομίας που αποτελούν σταθερές αξίες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές επωφελούνται από τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρουν αυτές οι συνεργασίες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι δυνατότητες για έρευνα μέσα από τα ερευνητικά μας εργαστήρια».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε: «Η προώθηση της διασύνδεσης των ακαδημαϊκών σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας, αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες για την ΕΥ. Για αυτό τον λόγο, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ξεκάθαρο όραμα, τόσο το να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να απασχοληθούν στο αντικείμενο των σπουδών τους και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας, όσο και να προωθήσουμε ενεργά την παραγωγή νέας γνώσης και καινοτομίας στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος των δύο οργανισμών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Ελπίζω σε βελτίωση στη Βενεζουέλα με την πρόεδρο Ροντρίγκες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως ελπίζει η κατάσταση στη Βενεζουέλα να βελτιωθεί με τη νέα πρόεδρο, αναφέροντας τη φτώχεια και τους χαμηλούς μισθούς. Για το Κρα Μοντανά τόνισε την ανάγκη αυστηρής δικαιοσύνης και στήριξης των θυμάτων.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία στο Κορωπί

Με την υπογραφή σύμβασης ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου, 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση 408.674 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και χρονοδιάγραμμα εννέα μηνών.
Φοιτητές σε ομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις για ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει πέντε δημόσια ΑΕΙ με έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ για ενέργεια, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη, ενώ κατανέμει 450 νέες θέσεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια για κάλυψη διδακτικών και ερευνητικών αναγκών.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Σρι Λάνκα: Μάθημα αγγλικών παρέπεμπε μαθητές σε site γνωριμιών

Στη Σρι Λάνκα διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα επειδή υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα αγγλικών για παιδιά 11-12 ετών οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Το Υπουργείο Παιδείας μιλά για πιθανή δολιοφθορά.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρινάκης: Αλλαγές στα ΑΕΙ με διαγραφές και αύξηση χρηματοδότησης

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι το 2026 τα δημόσια πανεπιστήμια λειτουργούν χωρίς «αιώνιους» φοιτητές μετά από περίπου 309.000 διαγραφές, χωρίς ενεργές καταλήψεις και με αυξημένη χρηματοδότηση σε σχέση με το 2019.