ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, που κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.  
 
Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι για τον απεγκλωβισμό των εργατών στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΕΛΑΣ εφιστά προσοχή για ψεύτικο email, δήθεν επιστολή του αρχηγού της

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.