ΓΔ: 2655.28 -0.27% Τζίρος: 392.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:38
Παραλία Δονούσας καλοκαίρι
Φωτο: Shutterstock

Η Νάξος και οι μικρές Κυκλάδες κερδίζουν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ

Διεθνή πρωτιά για τα όμορφα νησιά της Νάξου αλλά και τις Μικρές Κυκλάδες που αναδεικνύονται στις κορυφαίες θέσεις σε προτάσεις για διακοπές στην Ελλάδα.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του εξωτερικού που αναδεικνύουν τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα σε προτάσεις για διακοπές στην Ελλάδα με θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Δονούσα στον ετήσιο καθιερωμένο κατάλογο που δημοσιεύει η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thewom.it με τους 13 άγνωστους νησιωτικούς «θησαυρούς» της Ελλάδας.

Στην κορυφαία τριάδα της ίδιας κατάταξης συμπεριλαμβάνονται και τα Κουφονήσια. Παράλληλα, η Νάξος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα νησιά για το 2024, σύμφωνα με το National Geographic. «Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού», επισημαίνει το δημοφιλές μέσο. Στο ίδιο διάστημα, εκτενές αφιέρωμα δημοσίευσαν οι Times για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. «Η Νάξος τα έχει όλα, από την αρχαία ιστορία και τις επικές παραλίες μέχρι τα γραφικά χωριά και μια γαστρονομική κουλτούρα που είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει ο συντάκτης του ταξιδιωτικού οδηγού.

Διεθνή πρωτιά απέσπασε πρόσφατα και η Ηρακλειά, που σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο freundin.de τον οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια ταξιδιώτες, το νησί «κατακτά» την κορυφή μεταξύ των 7 ιδανικών ελληνικών προορισμών για γαλήνιες αποδράσεις σε ειδυλλιακά φυσικά τοπία! «Τόσο στα προηγούμενα τριήμερα όσο και στη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών, η Νάξος αποτέλεσε πόλο έλξης για πλήθος τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχει αισιοδοξία για τη δυναμική των προορισμών μας ενόψει του ελληνικού Πάσχα αλλά και της επικείμενης τουριστικής σεζόν», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς που πρόσθεσε πως «σε όλο αυτό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύς κύκλος επαφών μας με φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ, δημοσιογράφους, εκδότες ταξιδιωτικών οδηγών, τηλεοπτικούς παραγωγούς και bloggers, προκειμένου να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλικός: Ιστορική η ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό

Η παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Βιώσιμο Τουρισμό αποτελεί ιστορικό σταθμό για τον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουρισμό, αναδεικνύοντας τον ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η πολιτιστική κληρονομιά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Platon

Στη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον φωτογράφο Platon, στα εγκαίνια της έκθεσης «People Power», αναδείχθηκαν θέματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, η τεχνητή νοημοσύνη και η σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης στη σύγχρονη εποχή.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ά. Καραμανλή στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market

Στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market στο Λονδίνο συμμετείχε η Άννα Καραμανλή, τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουρισμό και την ανάγκη εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ως το 2027.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε η πρώτη ενιαία πολιτική ΕΕ για τον Τουρισμό

Ο επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στις Βρυξέλλες την πρώτη πανευρωπαϊκή πολιτική για τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη ευρωπαϊκών προορισμών παγκοσμίως.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στρατηγική ΕΕ για ενίσχυση της Ευρώπης στον παγκόσμιο τουρισμό

Η ΕΕ παρουσίασε νέα στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού και τη διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου προορισμού, όπως τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και θετικές προοπτικές για το 2026

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στη WTM πως το 2026 αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον ελληνικό τουρισμό, με ήδη αυξημένη κίνηση και ζήτηση από τη Βρετανία. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και για το 2027.