ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη, μολότοφ και χημικά

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων τον ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη, μετά την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού διαδηλωτές έριξαν μπογιές, βόμβες μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη χημικών και οβίδες κρότου-λάμψης.

Η ένταση συνεχίστηκε και έξω από το Διοικητήριο, όπου κατέληξε η πορεία, όταν διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν με καπνογόνα.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων τον ΜΑΤ. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις οδούς Ιασωνίδου, Εγνατία και Π.Π. Γερμανού.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και σε ρίψεις κρότου λάμψης.

Η πορεία έληξε και διάφορα τμήματά της κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, όπου και συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα που κινήθηκε κι αυτή προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε η κεντρική πορεία από την Εγνατία και την οδό Μοναστηρίου, με στάση και διαμαρτυρία στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη συνέχεια η πορεία ανέβηκε, από την οδό Διοικητηρίου, μέχρι το ΥΜΑΘ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-TAXI-Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, ο ΣΑΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής τα ταξί τραβούν χειρόφρενο δηλώνοντας την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς στην Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων.