ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο

Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Λουτριανάκης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η τηλεργασία και το δικαίωμα του εργαζομένου στην αποσύνδεση

Η τηλεργασία προσφέρει ευελιξία, αλλά θολώνει τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Η σωστή εταιρική κουλτούρα και το δικαίωμα στην αποσύνδεση είναι απαραίτητα για την πραγματική ισορροπία. Γράφει ο Γιώργος Λουτριανάκης*.
Α.Σ.Ε.Π. πρόσοψη κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΓΑ: 60 προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας - Περιοχές και προθεσμίες

Ο ΕΛΓΑ προσλαμβάνει 60 ΠΕ Γεωπόνους με οκτάμηνες συμβάσεις για κάλυψη αναγκών σε Λαμία, Λάρισα και Ηράκλειο. Η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με το ν. 4765/2021 και απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ για επείγουσες ανάγκες.