ΓΔ: 2548.15 0.32% Τζίρος: 70.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:35:34
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο

Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας μετά τις απώλειες

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο δύο πυροσβεστών και ενός εργάτη, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με αφορμή τις πρόσφατες τραγικές απώλειες.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 8% η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 8%, με τους ανέργους να φτάνουν τους 381.769. Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε στο 10,4% και στους άνδρες στο 6%. Για τους νέους 15-24 ετών το ποσοστό είναι 19,5%.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 39.783 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στη Θεσσαλία

Πάνω από 39.700 πολίτες στη Θεσσαλία ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ 82.900 συμμετείχαν σε δράσεις κατάρτισης την περίοδο 2019-2026. Η διοικήτρια της ΔΥΠΑ τόνισε τη σημασία στοχευμένων ενεργητικών πολιτικών.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις και θέσεις εργασίας για ισχυρή παραγωγή

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επενδυτές στον δεύτερο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου με 270 νέα επενδυτικά σχέδια σε τρία καθεστώτα και ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ το καθένα, όπως δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.