ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:12
Φάρμακα και χάπια
Στο προσκήνιο πακέτα χαπιών, φιαλίδια και ιατρικός εξοπλισμός σε φαρμακευτικό περιβάλλον.

Σημαντική μείωση των τιμών των φαρμάκων ηπατίτιδας C

Επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της ηπατίτιδας C. Αυτό συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα, καθώς επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η προηγούμενη Επιτροπή, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία, θέτοντάς τη σε νέες βάσεις και την επανεκκίνησε για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συμφωνήθηκε επίσης η αναδρομική ισχύς της εν λόγω συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν σημαντικότατες εκπτώσεις, πέραν των προκαθορισμένων, clawback και rebate και η μείωση του κόστους για το 2ο εξάμηνο του 2019», τονίζει χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Συνεχής πρέπει να είναι η μάχη με το βαθύ κράτος

Ο Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, τόνισε τη σημασία διαρκούς μάχης με το “βαθύ κράτος”, μίλησε για πρόοδο στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και παραδέχθηκε καθυστερήσεις σε ΟΣΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ. Επεσήμανε τη σημασία της διαφάνειας και της αυστηρότητας
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 357 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον Λίβανο σκότωσαν 357 άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τη σύρραξη Ισραήλ-Χεζμπολάχ από 2 Μαρτίου σε 1.953, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 303 νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς της Τετάρτης

Στους 303 ανήλθαν οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης στον Λίβανο, ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Από τις 2 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 1.888 άνθρωποι και πάνω από 6.000 έχουν τραυματιστεί.
Συνέδριο στο Υπουργείο Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Αντιδράσεις για τροπολογία που δυσκολεύει πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει ανησυχία για τροπολογία Υπουργείου Υγείας που αφορά την παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς μόνο μέσω προσωπικού ιατρού, τονίζοντας ότι αυτό το σύστημα απέτυχε σε άλλες χώρες.