ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:50
Σίφνος παραλία και λιμάνι
Φωτο: Shutterstock

Η Σίφνος στους 11 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2024

Η Vogue παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφτούν το νησί του Τσελεμεντέ που διατηρεί την αυθεντικότητα του, ξεχωρίζει για τη διαχρονική γαστρονομία του και είναι ιδανικό για «slow travel».

Την τιμητική της έχει η Σίφνος στην ετήσια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως που ανακοίνωσε πρόσφατα η Vogue. Την κορυφή του καταλόγου καταλαμβάνει το Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας που πλέον αποτελεί «μαγνήτη» για πλήθος επωνύμων, σύμφωνα με το διεθνές μέσο. Η Vogue παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφτούν το νησί του Τσελεμεντέ https://www.instagram.com/visitsifnosisland/ που διατηρεί την αυθεντικότητα του, ξεχωρίζει για τη διαχρονική γαστρονομία του και είναι ιδανικό για «slow travel» και χαλαρωτικές ανεπιτήδευτες διακοπές. Στις επόμενες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Γρενάδα της Καραϊβικής, το Κίτο του Ισημερινού, η περιοχή Big Sur στην Καλιφόρνια, η Ταγγέρη, το νησί Jeju της Ν.Κορέας, το Μποντρούμ, η Μαδαγασκάρη, η Σερβία, το Παρίσι και η Ισπανική Γαλικία.

«Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε με ρεκόρ επί των τουριστικών αφίξεων σε βάθος δεκαετίας. Αξιοποιώντας τη δυναμική του προορισμού ο στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη Σίφνο μοναδική στις καρδιές των φίλων μας από όλο τον κόσμο. Τα μονοπάτια, ο πολιτισμός, η φυσιολατρία, η κουλτούρα και ο γαστρονομικός πλούτος μας, αποτελούν κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας που θέλουμε να διαφυλάξουμε. Προτεραιότητα επίσης θα είναι να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων τουριστικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα στο νησί», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος. Σημειώνεται πως στα τέλη Μαρτίου προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου ένας από τους πιο αξιόλογους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος trial.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Sky Express
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–Τουρκία: Ανάπτυξη αεροπορικών και τουριστικών συνεργειών

Σε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της SKY Express τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης αεροπορικών συνδέσεων και τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Ομιλητής στο Delphi Forum
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Καταστροφικές συνέπειες αν δεν ανοίξουν τα Στενά Ορμούζ

Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Επίτροπος Απ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε για επάρκεια αεροπορικών καυσίμων, σημειώνοντας ωστόσο ότι παράταση της κρίσης στη Μ. Ανατολή ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα αγοράς.
τρένο υψηλής ταχύτητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσεις Βόζεμπεργκ-Τσιόδρα για καλύτερες μεταφορές και φθηνότερη ενέργεια

Οι Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Τσιόδρας κατέθεσαν τροπολογίες για τη βελτίωση ενεργειακών διασυνδέσεων και υποδομών στην ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία τους για χαμηλότερες τιμές ενέργειας και την προώθηση της Ενεργειακής Ένωσης.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν τρεις «πορτοφολάδες» που δρούσαν στην Οία

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για κλοπή πορτοφολιών στην Οία, αφού ήρθαν από τη Ρουμανία με σκοπό να διαπράξουν κλοπές σε τουρίστες. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ηλικίας 37, 48 και 49 ετών.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για αξιοποίηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων

Το Υπερταμείο ενέκρινε διαγωνισμό για την 40ετή παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, με τη διαδικασία να ξεκινά άμεσα σε δύο φάσεις. Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 30 Ιουνίου 2026.