ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Κινέζοι αγοράζουν μαζικά μάσκες από Ελλάδα και τις στέλνουν στην Κίνα

Λόγω της μεγάλης υπερκατανάλωσης τα φαρμακεία της Αθήνας ξέμειναν από ταμιφλού τα οποία θα χορηγούνται πλέον μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ τεράστια είναι η έλλειψη σε μάσκες με Κινέζους να τις αγοράζουν μαζικά.

Χωρίς ταμιφλού και μάσκες ήταν το Σαββατοκύριακο το σύνολο σχεδόν των φαρμακείων της Αθήνας και όσοι αναζήτησαν μάσκες στα φαρμακεία του κέντρου τις προηγούμενες ημέρες η απάντηση ήταν η ίδια: Έχουμε έλλειψη, περιμένουμε κάποια σκευάσματα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της μεγάλης υπερκατανάλωσης, τα ταμιφλού χορηγούνται πλέον αυστηρά μόνον με αιτιολογημένες ιατρικές γνωματεύσεις και συνταγή, Οι γνωματεύσεις αυτές θα πρέπει να αποστέλλονται εβδομαδιαίως από τα φαρμακεία στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση και συνταγή φυλάσσονται επί διετία στα φαρμακεία και είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο.

Όπως επισημαίνουν φαρμακοποιοί τεράστια είναι η έλλειψη και σε μάσκες. Κινέζοι έρχονται και αγοράζουν μαζικά μάσκες τις οποίες τις στέλνουν στην Κίνα, μας αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης μεγάλου φαρμακείου το κέντρου. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχουμε αντιμετωπίσει έλλειψη σε μάσκες προσθέτει. Δεν υπάρχει ούτε μια για δείγμα. Μας αναφέρει επίσης ότι πολλοί ήταν οι πολίτες που μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ερχόντουσαν και ζητούσαν ταμιφλού προληπτικά, χωρίς να έχουν συμπτώματα, γεγονός που επέτεινε τις ελλείψεις και οδήγησε στην απόφαση να χορηγούνται μόνον μετά ιατρικής γνωμάτευσης και συνταγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Γιατί ο Γκαμπριέλ Ατάλ μαγνητίζει τους Κινέζους

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ γνωρίζει αναπάντεχη δημοφιλία στα κινεζικά social media, κυρίως μεταξύ νέων, που παρευρίσκονται στις παρουσιάσεις του βιβλίου του και δημοσιεύουν στιγμιότυπα με τον ίδιο σε κινεζικές πλατφόρμες όπως το Rednote.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζητά σταθερότητα και ειρήνη στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουανγκ Γι κάλεσε τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τη σταθερότητα στις σχέσεις τους και να συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα, στον απόηχο σοβαρών οικονομικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ενισχύει την ανάπτυξη με μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες

Το Πεκίνο ενισχύει τις μεταρρυθμίσεις, επενδύει στην τεχνολογία και λαμβάνει μέτρα για το άνοιγμα και την αναβάθμιση του τομέα υπηρεσιών, με στόχο οικονομικά μεγέθη που θα αγγίξουν τα 100 τρισ. γιουάν μέχρι το 2030.
Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΥΠΕΞ Γουόνγκ: Θετικό πρώτο βήμα της Κίνας για ενεργειακό εφοδιασμό

Η Αυστραλή ΥΠΕΞ Πένι Γουόνγκ δήλωσε από το Πεκίνο πως η Κίνα εμφανίζεται πρόθυμη να στηρίξει τις εξαγωγές κηροζίνης προς την Αυστραλία, ως πρώτο βήμα ενίσχυσης των ενεργειακών προμηθειών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα διατηρεί σταθερή ενεργειακή παροχή και επιταχύνει την πράσινη μετάβαση

Η Κίνα διατήρησε σταθερή την παροχή ενέργειας και προώθησε την πράσινη μετάβαση το πρώτο τρίμηνο του 2026, σημείωσε αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και κράτησε σταθερή την παραγωγή άνθρακα, σύμφωνα με τη NEA.