ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Astynomia-Police
Φωτο: Aris Oikonomou/SOOC

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκρηξής της θα θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της 'Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα πρότυπο και ηγέτιδα στην αντιτρομοκρατία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ηγετική δύναμη στην αντιτρομοκρατία και παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας τη στενή και διαρκή συνεργασία της με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας.