ΓΔ: 2391.61 0.91% Τζίρος: 180.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:40
Φώτο: Shutterstock

Ανακαλούνται 1.061 οχήματα μάρκας Honda

Πρόγραμμα ανάκλησης 1.061 οχημάτων Honda καθώς ενδέχεται η διαχείριση καυσαερίων της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου (PCM) να προκαλέσει συσσώρευση θείου εντός του καταλύτη, επηρεάζοντας την καταλυτική ιδιότητά του.

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη επίσημος εισαγωγέας και διανοµέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων µάρκας Honda, για επαναπρογραμματισμό όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά επαναπρογραµµατισµό σε 1.061 οχήµατα τύπων CIVIC (FK3), CRV (RE6) και HRV (RU8), περιόδου παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον ∆εκέµβριο του 2018. Σε ορισµένα από τα επηρεαζόµενα οχήµατα, κατά τη διάρκεια επαναλαµβανόµενων επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων, ενδέχεται η διαχείριση καυσαερίων της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου (PCM) να προκαλέσει συσσώρευση θείου εντός του καταλύτη, επηρεάζοντας την καταλυτική ιδιότητά του.

Μέχρι στιγµής, στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda για τον επαναπρογραµµατισµό της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου του κινητήρα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ferrari
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία που ήθελε Ferrari χωρίς ΦΠΑ αλλά έφαγε μπλόκο από ΑΑΔΕ

«Πάγο» σε επιστροφή ΦΠΑ άνω των 61.000 ευρώ έβαλε η ΑΑΔΕ σε εταιρεία της Πρέβεζας που αγόρασε Ferrari, και υποστήριζε πως είναι για εταιρική χρήση. Η ΑΑΔΕ απέρριψε το αίτημα αφού εκτός των άλλων η Ferrari ήταν άφαντη.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε συναγωγή στη Νέα Υόρκη χωρίς τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε χθες στην έδρα του εβραϊκού κινήματος Χαμπάντ στο Μπρούκλιν. Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ο οδηγός συνελήφθη. Ο δήμαρχος το χαρακτήρισε «φρικτό».
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 12 μήνες με αναστολή σε δύο οδηγούς για 179 χλμ./ώρα στον Εύοσμο

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή σε δύο οδηγούς 22 και 24 ετών, που πιάστηκαν με 179 χλμ./ώρα σε όριο 80 στον κόμβο Ευόσμου.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ παρασύρθηκε από αυτοκίνητο άνδρα ο οποίος συνελήφθη

Ένταση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Βριλήσσια, όταν άνδρας διαπληκτίστηκε με υπάλληλο των ΕΛΤΑ και την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του. Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης συνελήφθη.