ΓΔ: 2622.41 0.88% Τζίρος: 30.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:36
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Βροχές και καταιγίδες μετά το απόγευμα - πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 16, στην Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα, κατά τόπους 4 έως 6 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ ενώ στα νότια θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης.