ΓΔ: 2622.81 0.90% Τζίρος: 30.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:39:36
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συνελήφθη 59χρονος άνδρας για τηλεφωνικές απάτες στη Βόρεια Ελλάδα

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη σύλληψη 59χρονου αλλοδαπού για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί της Φλώρινας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, δύο συνεργοί του 59χρονου, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τηλεφώνησαν χθες το μεσημέρι σε 83χρονη στη Φλώρινα, προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον ιατρό νοσοκομείου και η δε γυναίκα την κόρη της 83χρονης. Της ανέφεραν ψευδώς ότι η κόρης της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κατεύθυναν την ηλικιωμένη να παραδώσει τα χρήματα στον 59χρονο, που μετέβη στο σπίτι της, με την 83χρονη να του παραδίδει δεκαεπτά χρυσές λίρες χρηματικής αξίας, περίπου 8.000 ευρώ. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι λίρες που αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι ο 59χρονος με πανομοιότυπο τρόπο κατάφερε και εξαπάτησε 89χρονο ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, ενώ στην πόλη της Φλώρινας έγιναν άλλες πέντε απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Τροιζήνα για εμπρησμό και άλλες 9 πυρκαγιές

Συνελήφθη 40χρονος στην Τροιζήνα για εμπρησμό δικύκλου που επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα. Ομολόγησε την πράξη του και συνδέεται με άλλες εννέα υπό διερεύνηση πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 47 και 23 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε ελέγχους στην περιοχή Ωραιοκάστρου εντοπίστηκαν συνολικά εφτά αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο γυναικών στη Μύκονο για κλοπή ρολογιών 42.000 ευρώ

Η Αστυνομία Μυκόνου εξιχνίασε κλοπή δύο ακριβών ρολογιών από ξενοδοχείο. Δύο αλλοδαπές, 27 και 31 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες. Βρέθηκε το ένα ρολόι και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Η αξία τους αγγίζει τα 42.000 ευρώ.