ΓΔ: 2123.4 -0.33% Τζίρος: 91.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:19:41
Άδειο δικαστήριο
Εικόνα από άδειο δικαστήριο στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει η δίκη.

Στις 8 Ιανουαρίου η πρώτη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Για τις 8 Ιανουαρίου του 2024 προσδιορίστηκε ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικώδη υπόθεση της 12χρονη από τον Κολωνό, θύματος σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο αλλά και την μητέρα της. Μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση του παιδιού, χθες το απόγευμα προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην πιο σύντομη δικάσιμο ήταν εφικτή, καθώς οι κατηγορούμενοι, που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι, έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023) οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού. Έτσι ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες του Μίχου», άνδρες που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 43χρονου μετά από καταδίκη για απείθεια

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 43χρονος σε δασώδη περιοχή, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για απείθεια. Ο ίδιος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υποθέσεις απειλών, εξυβρίσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνελήφθη 29χρονος στη Θεσσαλονίκη, καταζητούμενος από τις κυπριακές αρχές για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη κάτω των 12 ετών. Είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Εκκρεμούν διαδικασίες έκδοσής του στην Κύπρο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Κάθειρξη σε δύο για συμμετοχή σε κύκλωμα μεταναστών

Σε ποινές κάθειρξης έως 24 έτη και πρόστιμα 27.000€ καταδικάστηκαν από το Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας πρώην λιμενικός και ένας αλλοδαπός για διακίνηση μεταναστών, ενώ ένας τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.