ΓΔ: 2466.88 -0.03% Τζίρος: 23.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:36
Λογότυπο Υπερταμείου
Φωτο: Υπερταμείο

Συνεργασία Υπερταμείου και Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων για επενδυτικό διάλογο

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας Υπερταμείου και ICCA για ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας στον συνεδριακό τουρισμό, αξιοποίηση τεχνογνωσίας και προβολή της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για συνέδρια και εκθέσεις.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπερταμείου και της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA) υπεγράφη στο πλαίσιο του συνεδρίου του Υπερταμείου με τίτλο «Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού διαλόγου».

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους του Υπερταμείου ο διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιάννης Παπαχρήστου, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να ενισχύσει ουσιαστικά τη θέση της στον διεθνή εκθεσιακό και συνεδριακό χάρτη. Όπως ανέφερε, η χώρα έχει ισχυρό brand, στρατηγική γεωγραφική θέση, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πλούσια τουριστική εμπειρία.

Παράλληλα, υπογράμμισε το μοναδικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Ελλάδας, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερους από 40 αιώνες και αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου, από τη συνεργασία με την ICCA αναμένονται τρία συγκεκριμένα αποτελέσματα: πρόσβαση στη διεθνή τεχνογνωσία, αξιολόγηση των ελληνικών δεδομένων βάσει διεθνών προτύπων για τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης και ενίσχυση της διεθνούς προβολής της χώρας ως συνεδριακού προορισμού.

Τα οφέλη αυτά, όπως σημείωσε, συνδέονται άμεσα με την αποστολή του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος της ανάπτυξης και της προστιθέμενης αξίας για τη χώρα.

«Μέσω των εταιρειών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «μπορούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης αναβάθμισης για τον τομέα». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην επικείμενη εκκίνηση των διαδικασιών κτιριακής αναβάθμισης στη ΔΕΘ, στη συνεργασία της ΕΤΑΔ με την Περιφέρεια Αττικής για την αξιοποίηση του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στην ανάπλαση της Διώρυγας της Κορίνθου και στην αναβάθμιση των χώρων των Δελφών.

Όπως επισήμανε, οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα του Υπερταμείου να δώσει ουσιαστική ώθηση στους τομείς των συνεδρίων, του τουρισμού και της πολιτιστικής ανάπτυξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπερταμείο γίνεται Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο – Καταλύτης για ανάπτυξη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε τη μετονομασία του Υπερταμείου σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, δίνοντας έμφαση στον νέο του ρόλο ως μοχλού επενδύσεων και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω τη λογική της κρίσης.
Λογότυπο Υπερταμείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Η Ελλάδα στο επίκεντρο διεθνούς διαλόγου στο Investor Summit 2026

Το Υπερταμείο διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Investor Summit 2026 στις 22 Ιουνίου, φέρνοντας Έλληνες και ξένους ηγέτες σε διάλογο με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες και τον ρόλο της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου ανάπτυξης και καινοτομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγγελόπουλος: Οι ελληνικές τράπεζες και το νέο επενδυτικό αφήγημα

Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση επενδυτικής ωριμότητας, με έμφαση στη μακροπρόθεσμη στρατηγική και τη δημιουργία αξίας, τόνισε ο Κ. Αγγελόπουλος στο Wood's Greek Retreat 2026, αναδεικνύοντας και την πρόοδο του τραπεζικού τομέα.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Μιλάτε για Κράτος Δικαίου;

Ο Σταύρος Παπασταύρου απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως επί ΣΥΡΙΖΑ σημαντικά μνημεία όπως η Κνωσός μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, ενώ επί Μητσοτάκη προστατεύονται και καταχωρούνται στην UNESCO. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.