ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση απαντά στον λαϊκισμό Τσίπρα με στήριξη της οικονομίας

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος μετά την ανάρτησή του για τις τράπεζες, θυμίζοντας ότι ως πρωθυπουργός έκλεισε τις τράπεζες, έφερε capital controls και άφησε τους δανειολήπτες απροστάτευτους.

Σε αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις τράπεζες, κατηγορώντας τον για «υπέρβαση των ορίων του θράσους».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ο πολιτικός «που ως πρωθυπουργός έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, διέλυσε το πιστωτικό σύστημα της χώρας σε βάρος των επιχειρήσεων και της οικονομίας και επέβαλε capital controls» επιχειρεί σήμερα να εμφανιστεί ως «εξυγιαντής» και προστάτης των αδυνάμων.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε υποσχεθεί «σεισάχθεια» για τους δανειολήπτες και εξελέγη με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν εκείνος που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, επέτρεψε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το 2019 κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η κυβερνητική απάντηση και τα μέτρα στήριξης

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά «στους λαϊκισμούς και τις δημαγωγίες του κ. Τσίπρα» με πράξεις που ενισχύουν την οικονομία και στηρίζουν τους πιο αδύναμους πολίτες.

Όπως ανέφερε, έχουν καταργηθεί οι τραπεζικές προμήθειες για βασικές συναλλαγές, ενώ μέσω του συστήματος IRIS οι πολίτες και οι επαγγελματίες μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν μεταφορές χρημάτων χωρίς χρέωση.

Παράλληλα, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60.000 ρυθμίσεις συνολικών οφειλών ύψους 18,6 δισ. ευρώ, με σημαντικές μειώσεις βαρών και διαγραφές χρεών για τους οφειλέτες.

Με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, το όριο ένταξης στον εξωδικαστικό μειώνεται από τα 10.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, ώστε να ωφεληθούν και εκατοντάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες. Επιπλέον, για πρώτη φορά, οι αιτούντες ρύθμιση μπορούν να διαχωρίζουν την κύρια κατοικία τους από την υπόλοιπη περιουσία, προσφέροντας μια ουσιαστική «δεύτερη ευκαιρία».

«Περιφερόμενος κίνδυνος»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «ανευθυνότητα» και «απουσία κάθε ηθικού φραγμού», χαρακτηρίζοντάς τον «περιφερόμενο κίνδυνο για τη χώρα» και υπογραμμίζοντας ότι επιχειρεί να επαναφέρει τη δημόσια συζήτηση στο παρελθόν.

«Από το 2019 και μετά, οι πολίτες μας έχουν επιλέξει να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και όχι τις μάχες οπισθοφυλακής που φαντάζεται ο κ. Τσίπρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι κάθε δημόσια παρέμβασή του «προσβάλλει τις θυσίες των πολιτών και την κοινή λογική», ενώ η «rebranded παρουσία του καταλήγει να είναι αδιάφορη, γιατί ο ίδιος είναι τραγικά ανεπίκαιρος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Τα κόμματα διαμαρτυρίας έφεραν περισσότερα προβλήματα

Ο Παύλος Μαρινάκης στον Alpha Radio 98,9 τόνισε ότι η ΝΔ στοχεύει στην αυτοδυναμία με συνέπεια, μετρήσιμα αποτελέσματα και θετικό λόγο, ενώ υπερασπίστηκε την κυβέρνηση σε θέματα κράτους δικαίου και σχολίασε αρνητικά τα κόμματα διαμαρτυρίας.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας αλλάζει πρόσωπα, αλλά η συνταγή παραμένει ίδια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της το 2027, ενώ σχολίασε ότι τα ποσοστά Τσίπρα είναι συγκυριακά και οι πολίτες αξιολογούν πολιτικές, όχι πρόσωπα. Τόνισε ότι δεν επηρεάζονται από δημοσκοπήσεις.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Τσουκαλά στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση δανειοληπτών και τα funds

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση απλώς εφαρμόζει δικαστική απόφαση για τους δανειολήπτες αφού πρώτα προσπάθησε να την αποφύγει, ενώ επέκρινε και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Υπ. Οικονομικών.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ερωτήματα για την πρόταση της ΕΛΑΣ για τα «κόκκινα» δάνεια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, υποστήριξε πως η πρόταση για λύση στα «κόκκινα» δάνεια δεν εξυπηρετεί εξίσου δανειολήπτες και funds, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθεί η κύρια κατοικία και να μην διασφαλίζονται τα κέρδη των funds.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ευνοεί πολιτικούς φίλους και οικονομικά συμφέροντα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον ΣΚΑΪ, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως είναι «τσάμπας για τους φίλους του και ακριβός για τους πολίτες», υπερασπιζόμενος την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για δωρεάν ΜΜΜ στους νέους.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σκάνδαλο διαφθοράς στις πολεοδομίες και απάντηση σε Κυρανάκη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως ο νέος γραμματέας της ΝΔ επιχειρεί με λίγες λέξεις να ωραιοποιήσει τα προβλήματα των νέων, όπως ακρίβεια και επισφαλείς δουλειές, και προτείνει δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών, σε αντίθεση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.