ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
Φώτο: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας. Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Δήμας: Πρόσκληση 3 εκατ. για αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Πάρου

Ο Χρίστος Δήμας υπέγραψε πρόσκληση χρηματοδότησης 3 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Πάρου, μπαίνοντας στη διαδικασία ένταξης του έργου, ενώ απαιτούνται επιπλέον 45 εκατ. ευρώ για την πλήρη ολοκλήρωση.

Στην ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών του νέου αεροδρομίου της Πάρου στοχεύει η πρόσκληση χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, με τη συγκεκριμένη πρόσκληση ξεκινά η διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης του έργου στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2025, μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ).

Για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 45 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να ενταχθεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2026 – 2030.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: 3 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας υπέγραψε πρόσκληση χρηματοδότησης 3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του νέου αεροδρομίου Πάρου, ενώ απαιτούνται επιπλέον 45 εκατ. ευρώ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2026-2030.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η επέκταση του λιμανιού Θεσσαλονίκης ενισχύει τη θέση της Ελλάδας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η επέκταση της 6ης προβλήτας ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Να επιστρέψει άμεσα η απαλλαγή διοδίων για τις επιχειρήσεις Θράκης

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, ζητά την άμεση επαναφορά της απαλλαγής διοδίων για τις επιχειρήσεις της Θράκης, τονίζοντας ότι η κατάργησή της αυξάνει το κόστος λειτουργίας και μεταφοράς, και πλήττει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της περιοχής.