ΓΔ: 2474.82 0.30% Τζίρος: 90.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:36
Παιδική χαρά χιόνι
Άδεια παιδική χαρά καλυμμένη από χιόνι, δείγμα έντονης χιονόπτωσης σε ελληνικό χωριό.

Τηλεκπαίδευση σε σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

Τα σχολεία που θα κλείσουν αύριο λόγω κακοκαιρίας ή έκτακτων συνθηκών θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία που θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλων έκτακτων γεγονότων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να μην υπάρξει διακοπή στη μαθησιακή ροή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, σε περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων με απόφαση περιφερειάρχη ή δημάρχου, η τηλεκπαίδευση θα ενεργοποιείται άμεσα. Στόχος είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Δεδομένου ότι οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή, προβλέπεται η άμεση ενεργοποίηση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν ήδη ενημερωθεί από τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, και βρίσκονται σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες για την εφαρμογή της διαδικασίας, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαλαισία: 6.000 μαθητές με γρίπη, κλείνουν σχολεία οι αρχές

Περίπου 6.000 μαθητές στη Μαλαισία νόσησαν από γρίπη, οδηγώντας σε κλείσιμο σχολείων για προληπτικούς λόγους, με τις αρχές να ζητούν αυστηρή τήρηση μέτρων, όπως μάσκες και μείωση ομαδικών δραστηριοτήτων.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Έως 3,6 δισ. δολάρια το κόστος για την Αφρική, λέει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως το ξέσπασμα του Έμπολα ίσως κοστίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια και να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ κινδυνεύει να προκαλέσει και σοβαρή αναπτυξιακή κρίση.
Αντρέι Μπάμπις πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Απαγόρευση κινητών στα σχολεία από το 2027 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η Τσεχία προωθεί νομοσχέδιο για απαγόρευση κινητών στα σχολεία από Σεπτέμβριο 2027, ισχύοντας τόσο σε μαθήματα όσο και στα διαλείμματα, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή εκπαιδευτική χρήση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπάμπις.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας με πάνω από 40°C στην Ευρώπη, τρεις νεκροί στη Γαλλία

Τρεις θάνατοι από τον καύσωνα στη Γαλλία και σχεδόν 2.700 σχολεία κλείνουν ή τροποποιούν το πρόγραμμα. Στους 42°C αναμένεται το Μπορντό. Κόκκινος συναγερμός σε 49 περιφέρειες. Κόκκινος συναγερμός και στη βόρεια Ισπανία λόγω υψηλών θερμοκρασιών.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1 στην Αυστραλία, μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά την ανίχνευση του H5N1 σε θαλασσοπούλι κοντά στην Έσπερανς, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα.