ΓΔ: 2247.55 -0.58% Τζίρος: 13.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:40

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Το κεντρικό κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος. Credit: BusinessDaily.gr
Το κεντρικό κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος τη νύχτα

Σημείο αναφοράς της πόλης αποτελεί το κεντρικό κτίριο της Τράπεζα της Ελλάδος που δεσπόζει στην οδό Πανεπιστημίου. 

Το κτίριο με κεντρική είσοδο επί της οδού Πανεπιστημίου, αρχικά ήταν τετραώροφο. Με διαδοχικές μεταγενέστερες προσθήκες, επεκτάθηκε σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ το 1982 προστέθηκε και 5ος όροφος λαμβάνοντς της σημερινή του μορφή.

Το κτίριο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των δημόσιων κτιρίων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, κλασικίζουσας και μάλλον αυστηρής αρχιτεκτονικής. Από το 1989 χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ-ενέργεια-Στάσσης-ηλεκτρικό
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα ανοιχτά μέτωπα Στάσση, Ανδρουλάκης κατά τραπεζών και η «παγίδα» της Revolut

Η χρηματοδότηση των πολλών επενδυτικών μετώπων της ΔΕΗ, έκτακτο φόρο στις τράπεζες ζητά ο Ανδρουλάκης, η φοροπαγίδα για πελάτες της Revolut, γιατί μπαίνει στη λιανική η Bally’s Intralot και το φρένο του Αρείου Πάγου στη ρύθμιση δανείων σε ελβετικό φράγκο.
Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Χρ. Παπακωσταντίνου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ως υποδιοικήτρια ΤτΕ

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωσταντίνου, συμμετείχε στη Σύνοδο ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον (13-18/4/2026), σε συναντήσεις για τις παγκόσμιες προοπτικές και την εποπτεία, καθώς και σε επαφές με εκπροσώπους τραπεζών.