ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
Φωτο: Το Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Credit: Menelaos Michalatos / SOOC
Εγκαίνια του ανακαινισμένου Ρωμαικού Ωδείου Πάτρας

Πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ρωμαικού Ωδείου Πάτρας απο την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το ρωμαϊκό ωδείο δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο της πόλης και η ανακαίνηση απαίτησε 3 χρονια. 

Με τις εργασίες το μνημείο απέκτησε με πιστότητα μέρος της αρχικής του μεγαλοπρέπειας. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες πλήρους αποκατάστασης του σκηνικού οικοδομήματος, συντήρησης των ψηφιδωτών δαπέδων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Συμμετοχή της Μενδώνη στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλλες

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, με βασικά θέματα τα πνευματικά δικαιώματα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα παρουσιάσει το 3D μοντέλο της Δήλου στην εκστρατεία «Twin it!».
Παιδιά σε τάξη σχολείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1.200 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση παραπληροφόρησης

Περίπου 1.200 μαθητές από 35 σχολεία δημιούργησαν εφημερίδες, podcasts και βίντεο ενάντια στα fake news, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που τους δίδαξε κριτική σκέψη και δημοσιογραφικές δεξιότητες.