ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
Η οδυνηρά λανθασμένη απόφαση του Εμ. Μακρόν.

Η ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές οδήγησε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, στην απόφαση να προχωρήσει σε διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα του, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αναγκασμένος να το πράξει. 

Επρόκειτο για ένα στοίχημα το οποίο δεν έχασε μόνο ο κ. Μακρόν αλλά στην πραγματικότητα η γαλλική οικονομία. Το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, με κάτι παραπάνω από βέβαιη την κατάρρευση της κυβέρνησης, φέρνει τη Γαλλία στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους και δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες στην ευρωζώνη, σε μία στιγμή που και η Γερμανία προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές και η οικονομία της «στενάζει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: GSI, διεθνείς εξελίξεις και social media στην ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, όπου συζήτησαν για διμερή, ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στη συνδεσιμότητα και τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Ιράν και Μέση Ανατολή.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα διαθέτει 18 δορυφόρους και αναπτύσσει δικό της οικοσύστημα

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν άνοιξε τη διάσκεψη για το Διάστημα στο Παρίσι, δίνοντας πρώτο τον λόγο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που παρουσίασε τον Έλληνα αστροναύτη Αδριανό Γολέμη και τόνισε την πρόοδο της Ελλάδας στον διαστημικό τομέα.
Θερινός κινηματογράφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη συνάντηση της Alliance Lumière στην Αθήνα το 2027

Η Ελλάδα συμμετείχε στο πρώτο Lumière Summit στη Γαλλία με τον υφυπουργό Πολιτισμού και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΚΟΜΕΔ, συζητώντας για τεχνητή νοημοσύνη, νέα μοντέλα παραγωγής, εκπαίδευση και διεθνή συνεργασία.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ: Συνεργασία για ασφάλεια στα Στενά Ορμούζ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Νότια Κορέα στέλνει ομάδα επιθεώρησης για να εκτιμήσει την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, χωρίς να αναπτύξει στρατεύματα.