ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Συνεργασία ΔΥΠΑ-CISCO για «έξυπνες και πράσινες» αίθουσες διδασκαλίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θα υλοποιηθούν κοινού καινοτόμες δράσεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η πρώτη πιλοτική «έξυπνη και πράσινη» αίθουσα διδασκαλίας (smart & green classroom) παρουσιάστηκε στη 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020, η ΔΥΠΑ με την CISCO, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, υλοποιούν από κοινού καινοτόμες δράσεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέδειξαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα Cisco Board Pro και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και «πράσινων» λύσεων υποδομών, μέσω του Cisco Meraki, για τη λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας διδασκαλίας.

«Η ενίσχυση και η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΥΠΑ και οι συμπράξεις με κορυφαίες εταιρίες, όπως η CISCO, έχουν ως στόχο οι ΕΠΑΣ να προσφέρουν υψηλού επιπέδου προγράμματα μαθητείας, που αξιοποιούν και ενσωματώνουν αναδυόμενες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας μία πλούσια εμπειρία στους μαθητές και προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους, μετά την αποφοίτησή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ και Μοτοδυναμική συνεργάζονται για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης

Η ΔΥΠΑ και η Μοτοδυναμική υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης, προσφέροντας ποιοτικές θέσεις μαθητείας και σύγχρονες δεξιότητες σε νέους επαγγελματίες.
Εφαρμογή Uber σε κινητό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Uber–ΔΥΠΑ με έκπτωση 30% στις μετακινήσεις δικαιούχων τουρισμού

Η Uber και η ΔΥΠΑ ενώνουν δυνάμεις για ευκολότερες μετακινήσεις, προσφέροντας έκπτωση 30% σε δύο διαδρομές ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού έως 31/5/2026.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για δύο προγράμματα ΔΥΠΑ στην ΠΕ Έβρου

Μέχρι τη Δευτέρα 6/10/2025, στις 23:59, λήγουν οι αιτήσεις της ΔΥΠΑ για χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων ανέργων και για συμμετοχή περιβαλλοντικών ΑΜΚΕ σε πρόγραμμα προεργασίας 200 ανέργων 18-30 ετών στην ΠΕ Έβρου.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατάρτιση στον εμβολιασμό καλλιεργειών

Άνοιξαν οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στον εμβολιασμό δενδρωδών καλλιεργειών, διάρκειας 80 ωρών, με εκπαιδευτικό επίδομα και βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης.