ΓΔ: 2590.77 -2.00% Τζίρος: 66.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:37
Τράπεζα της Ελλάδος λογότυπο
Αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, φτάνοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Ειδική περιήγηση στην έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care»

Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης και της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού 2022, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, συνεπικουρούμενο από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Ν. Κυκλάδων «Αρωγή», άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, διοργανώνοντας στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου ειδικές περιηγήσεις με ακουστική περιγραφή στην περιοδική έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» που παρουσιάζεται εκεί. 

Στις μέρες μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μουσεία διεθνώς αναπροσδιορίζουν τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκδημοκρατισμό της γνώσης και την προάσπιση του δικαιώματος όλων στον πολιτισμό. Ιδίως όσον αφορά άτομα με αναπηρία,  θεμελιώδης στόχος τους είναι η διασφάλιση της συμμετοχής αυτών των ατόμων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και η αποτροπή κάθε είδους αποκλεισμού τους. 

Η έκθεση περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, την σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του. Εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας, αξιοποιεί την καίρια συνεισφορά εξειδικευμένων οικονομολόγων και εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να ενισχύσει την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή του κοινού – και κυρίως της νέας γενιάς – στην επείγουσα δέσμευση και κινητοποίηση που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στα 8,9 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,4 δισ. ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, φτάνοντας τα 8,9 δισ., κυρίως λόγω του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων. Αυξήθηκαν εισπράξεις τουρισμού κι εξαγωγές.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο 2026

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, μειωμένο σε σχέση με τα 10,1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης διαμορφώθηκε στα 776 εκατ. ευρώ.
Διαδικτυακή απάτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νάνοι» στην αντιμετώπιση της ψηφιακής απάτης οι τεχνολογικοί «γίγαντες»

Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τεχνητή νοημοσύνη, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες δυσκολεύονται να περιορίσουν τις ψηφιακές απάτες με deepfakes, ενώ εισπράττουν έσοδα από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για αξιολόγηση Α πριν το 2030

Η βελτίωση των θεσμών και ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες είναι βασικές για να πετύχει η Ελλάδα πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α πριν το 2030, τονίζει ο Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πρόοδο στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.