ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα αναστολής 6 μηνών στην πληρωμή ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΑΤ.

Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι στηρίζει έμπρακτα τους πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, στις περιοχές της χώρας μας που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές και προχωράει στην υλοποίηση ειδικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων και για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.  

Αναλυτικά, η Τράπεζα συντάσσεται με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και παρέχει άμεσα στους ιδιώτες και επιχειρηματίες πελάτες της οι οποίοι έχουν κατοικία ή και επιχείρηση στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημίες, τη δυνατότητα αναστολής 6 μηνών στην πληρωμή ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΑΤ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, η Τράπεζα θα απέχει από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επιπρόσθετα, παρέχονται εξειδικευμένα στεγαστικά ή/και καταναλωτικά δάνεια με ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο για εργασίες αποκατάστασης. Η Attica Bank εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όσους δοκιμάστηκαν από τις απώλειες της τεράστιας αυτής καταστροφής και θα συνεχίσει σε συνεργασία με την Πολιτεία και άλλους φορείς να στηρίζει τους πληγέντες με πρωτοβουλίες και δράσεις αλλά και να συμβάλλει σε προγράμματα πρόληψης, προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις παραπάνω ειδικές ρυθμίσεις, θα πρέπει να απευθυνθούν στα καταστήματα της Attica Bank, τα οποία θα υποδέχονται τα αιτήματα τους μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Αττική και Μεσσηνία

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Μεσσηνία για παραβάσεις της νομοθεσίας πυροπροστασίας, με μία να αφορά 59χρονο στις Αχαρνές που προκάλεσε πυρκαγιά με τροχό και του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.950 ευρώ.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλαπλά μέτωπα δασικών πυρκαγιών με δυσκολίες από ανέμους και καπνό

Σε συνεχή μάχη με τις φλόγες βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε πολλά μέτωπα, ενώ θρηνούν τρεις συναδέλφους που χάθηκαν στο καθήκον. Άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα δυσχεραίνουν το έργο τους σε Πάρο και Κρήτη.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ρόλος της Ελλάδας στην απόκτηση των νέων Canadair της ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της Ελλάδας στη νέα παραγωγή αεροσκαφών Canadair CL-515, που θα ενισχύσουν τον ευρωπαϊκό στόλο αεροπυρόσβεσης. Επτά από τα νέα αεροσκάφη θα φέρουν ελληνικά χρώματα.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΑΒ: Έτοιμα ασθενοφόρα για τις φωτιές σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο, Πάρο

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για δεύτερη ημέρα σε περιοχές με πυρκαγιές, διαθέτοντας ασθενοφόρα για άμεση βοήθεια, όπως στον 71χρονο με εγκαύματα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Τιμούμε με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της πρώτης γραμμής

Η Αλ. Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μίλησε για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, την κλιματική κρίση, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την οικονομία σε συνέντευξή της σε MEGA TV και ΕΡΤ.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψαν τη Γαλλική τους βίλα λόγω φωτιάς

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο Μπρινιόλ της νότιας Γαλλίας λόγω των πυρκαγιών, εκφράζοντας ανησυχία για την τύχη του σπιτιού τους σε επιστολή προς τον δήμαρχο της περιοχής.