ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
φορτηγό ΤΙΤΑΝ εργοστάσιο
Φώτο: ΤΙΤΑΝ

Δωρεά 1 εκατ. για τις πυρκαγιές από ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα Κανελλοπούλου

Στόχος είναι η υλοποίηση βιώσιμων προγραμμάτων για τη διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος επιλεγμένων πληγεισών περιοχών και η πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών.

Σε δράσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος και προστασίας από τις πυρκαγιές προχωρούν ο Όμιλος TITAN και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με συνολική δωρεά 1 εκατ. ευρώ. 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχουν από κοινού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης των πυρκαγιών, με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο ΤΙΤΑΝ, σε στενή και άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, διαθέτει κινητό εξοπλισμό στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην πρόληψη και την προστασία από δασικές πυρκαγιές και διαθέτει 500.000 ευρώ για την:

  • Μετατροπή 50 σιλοφόρων οχημάτων σε δεξαμενές νερού και παραχώρησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Δημιουργία ανοικτών δεξαμενών νερού για τον ταχύ ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης.
  • Υλοποίηση βιώσιμων προγραμμάτων για τη διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος επιλεγμένων πληγεισών περιοχών και για την πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων και τους αρμόδιους φορείς.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου θα διαθέσει 500.000 ευρώ σε πρωτοβουλίες άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών των φετινών πυρκαγιών. Οι ανάγκες και οι πόροι θα προσδιοριστούν και κατανεμηθούν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με βαθιά λύπη για τους πληγέντες και την περιβαλλοντική καταστροφή και με αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που συνδράμουν στην αντιμετώπισή της, δηλώνουν το «παρών» σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρόληψης και αποκατάστασης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικά με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου 

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, από την ίδρυση του έως σήμερα, ενισχύει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ιδρυτές ήταν μέλη της οικογένειας των ιδρυτών της A.E. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pacf.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πυρόπληκτους του 2026

Αναστολή για 12 μήνες κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και Αυγούστου 2026.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα άντεξε το καλοκαίρι του 2026 καλύτερα από τον ευρωπαϊκό Νότο

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παρουσιάζει τον απολογισμό των φετινών πυρκαγιών και συγκρίνει τα στοιχεία με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βελίνα Κορινθίας, ενώ ερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών από τη Δ.Α.Ε.Ε.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράβευση Πυροσβεστών για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα καθαρισμού

Το Πυροσβεστικό Σώμα τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο Καλύτερης Εφαρμοσμένης Ιδέας στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη νέα ψηφιακή υπηρεσία πρόληψης δασικών πυρκαγιών μέσω δήλωσης καθαρισμού ιδιοκτησιών.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με δύο φωτιές στη Γόρτυνα

Ολονύχτιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές στον δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης. Η άμεση κινητοποίηση έσβησε τις πυρκαγιές σε Πανασό και Μούλια. Ενεργείται έρευνα για τα αίτια. Η Κρήτη σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.