ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Mytilineos: Πρόγραμμα Mellonabilities για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Σκοπός είναι η στοχευμένη προετοιμασία των συμμετεχόντων ΑμεΑ για την επιτυχή ένταξη τους στην αγορά εργασίας, αποκτώντας επιπλέον εφόδια και κατανοώντας τις συνθήκες εκείνες που διευκολύνουν την πρόσβαση και ένταξή τους.

Το 14% του ελληνικού πληθυσμού (20 - 64 ετών) είναι σήμερα άτομα με αναπηρία, ωστόσο σπανίως τους συναντάμε στην εργασία, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική ζωή. Ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι το 60% των νέων με αναπηρία στην Ελλάδα, ηλικίας 25 - 9 ετών είναι άνεργοι, καταγράφοντας ένα από τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά στην Ευρώπη. Ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου κεφαλαίου μένει ανενεργό και αναξιοποίητο, ζημιώνοντας όλους, τόσο σε ατομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο. 

Η MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το “mellonabilities”, διάρκειας 6 μηνών, αποσκοπώντας στην παροχή εξατομικευμένης ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία (κινητική, όρασης και ακουστική), με μηδενικό κόστος για τους ωφελούμενους. Ωστόσο αναπηρία δεν σημαίνει έλλειψη ικανότητας. Σύγχρονα μοντέλα κατάρτισης και νέες τεχνολογίες μπορούν και επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες επιτυγχάνοντας την ισορροπημένη σύνδεση του επαγγελματικού τους προφίλ, με την επιθυμητή θέση εργασίας.

Σκοπός είναι η στοχευμένη προετοιμασία των συμμετεχόντων ΑμεΑ για την επιτυχή ένταξη τους στην αγορά εργασίας, αποκτώντας επιπλέον εφόδια και κατανοώντας τις συνθήκες εκείνες που διευκολύνουν την πρόσβαση και ένταξή τους στην  αγορά εργασίας, καθώς και την καλλιέργεια νοοτροπίας (υποψήφιοι, εργοδότες, οργανισμούς HR/κατάρτισης/συμβουλευτικής) που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο μοντέλο απασχολησιμότητας. 

Η πρωτοβουλία αυτή της MYTILINEOS εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 για Μηδενική φτώχεια (1), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (8) και Λιγότερες ανισότητες (10). Η MYTILINEOS έχοντας αναγνωρίσει την ενίσχυση της απασχόλησης ως βασικό πυλώνα της κοινωνικής της πολιτικής, εστιάζει τις προσπάθειές της στην προετοιμασία ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας. 

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα #HoMellon. Μία ακόμα πρωτοβουλία της MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, για την επανένταξη αστέγων στην αγορά εργασίας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2020, με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς  η  πλειοψηφία των ωφελούμενων πλέον εργάζεται. 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και την 6η Ιουνίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Μυτιληναίος ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει χωρίς γάλλιο, επέκταση σε σκάνδιο, γερμάνιο

Η ζήτηση για γάλλιο από την ευρωπαϊκή βιομηχανία είναι περιορισμένη, σε αντίθεση με ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα προειδοποιεί ο Ευ. Μυτιληναίος. Η Metlen επεκτείνεται σε γερμάνιο, σκάνδιο και λειτουργεί την πρώτη μονάδα Circle Metals.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Σημαντικό βήμα το α' εξάμηνο, χαμηλή ζήτηση για γάλλιο στην Ευρώπη

Σημαντικά χαμηλότερο το ενδιαφέρον για γάλλιο από την ευρωπαϊκή αγορά σε σχέση με Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Γιατί είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Metlen στους αναλυτές ότι φοβάται για το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να μείνουν τελικά εντελώς εκτός αυτής της αγοράς.
ΑΓΟΡΕΣ

NBG Securities: Η Metlen σε τροχιά ανάπτυξης - Διατηρεί τιμή-στόχο τα 58 ευρώ

Η NBG Securities επιβραβεύει την επιστροφή της Metlen σε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, καθώς πωλήσεις, EBITDA και καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «Outperform» και τιμή-στόχο 58 ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Ισχυρότερο το α' εξάμηνο της Metlen - Διατηρεί σύσταση «Buy»

Η Metlen ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 550 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας το consensus κατά 5%. Η Citi διατηρεί τη σύσταση «Buy», εκτιμώντας ότι ο όμιλος επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης