ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εργοστάσιο Ηρακλής τσιμέντου
Φωτογραφία Όμιλος Ηρακλής

Ηρακλής: Πρωτοβουλία για ενδυνάμωση και συμπερίληψη γυναικών στην εργασία

Ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παρουσίασε την πρωτοβουλία «The ROOM», μια πλατφόρμα διαλόγου για τη θέση των γυναικών στην εργασία και στην κοινωνία, με στόχο την ίση συμμετο

Ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινίασε τη νέα πρωτοβουλία «The ROOM - Where Real Conversations Happen», μια πλατφόρμα που στοχεύει να αποτελέσει χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής εμπειριών γύρω από τη θέση των γυναικών στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η δράση επιδιώκει να ενισχύσει τη συμπερίληψη και την ισότιμη συμμετοχή στον χώρο εργασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει τον ανοιχτό διάλογο και την κατανόηση διαφορετικών προοπτικών.

Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενες του ομίλου και γυναίκες από ποικίλους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίες συζήτησαν θέματα όπως η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, οι προκλήσεις εξέλιξης σε απαιτητικά ή ανδροκρατούμενα περιβάλλοντα και ο ρόλος των επιχειρήσεων στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και αμοιβαίου σεβασμού.

Η σημασία της επιμονής και της συνεργασίας

Η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Στελλίνα Σιαράπη, τόνισε τη σημασία της επιμονής, της συνεχούς εκπαίδευσης και της αυθεντικότητας στην επαγγελματική πορεία των γυναικών.

 Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους για τη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού και βιώσιμου μοντέλου εργασίας και ηγεσίας.

Από την πλευρά της, η συνιδρύτρια της Women Act, Μαίη Ζαννή, αναφέρθηκε στη σημασία της δικτύωσης, του mentoring και της αλληλοϋποστήριξης, καθώς και στις δεξιότητες που θα καθορίσουν το μέλλον της εργασίας. 

Όπως ανέφερε, η ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών ενισχύει τα δίκτυα στήριξης που βοηθούν τις γυναίκες να διεκδικήσουν ενεργά τους στόχους τους.

Εργαστήριο ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το διαδραστικό εργαστήριο «Own the Room, Own the Result», μέσα από το οποίο οι συμμετέχουσες εξοικειώθηκαν με πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της αυθεντικής παρουσίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στον επαγγελματικό χώρο.

Όπως επισημαίνει ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, η πρωτοβουλία «The ROOM» αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς θεματικών συναντήσεων που θα αναδεικνύουν κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και θα ενισχύουν τον διάλογο γύρω από τη συνεργασία, τη συμπερίληψη και τη συλλογική εξέλιξη.

Μέσω της δράσης αυτής, ο όμιλος επιδιώκει να ενδυναμώσει πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότητα και τη συμμετοχικότητα, δημιουργώντας ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να εξελίσσονται και να συμβάλλουν ισότιμα στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας ομιλητής φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Υπ. Υποδομών και ΔΑΗΚ για καινοτομία στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Υπογράφηκε μνημόνιο για ερευνητική υποδομή στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Καστελίου. Στόχος η ενίσχυση έρευνας, καινοτομίας και η διασύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας με νεοφυείς επιχειρήσεις, αξιοποιώντας δεδομένα του αεροδρομίου.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον τέταρτο κύκλο του EnvolveXL

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον τέταρτο κύκλο του EnvolveXL, του προγράμματος επιτάχυνσης για startups με αναπτυξιακή προοπτική. Συμμετέχουν 20 εταιρείες, με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων στις 15/1/2027, με στήριξη από το Libra Philanthropies.
Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Τρεις μέρες δράσεων στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κύπρου

Η Εθνική Τράπεζα επιστρέφει στην Κύπρο με τριήμερο εκδηλώσεων και συναντήσεων καινοτομίας, με τη συμμετοχή επενδυτικών funds, πανεπιστημίων και τεχνολογικών επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας ενημερώσεις, επισκέψεις και αξιολογήσεις ομάδων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: 50.000 νέες ΜμΕ και 570.000 θέσεις εργασίας από το 2019

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε στη Χαλκιδική τη στήριξη της κυβέρνησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μείωση φόρων και επένδυση στην καινοτομία, τονίζοντας τη συμβολή τους στην παραγωγή και την εξωστρέφεια της χώρας.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη ΜμΕ για τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη προϊόντων

Το Πεκίνο αλλάζει προσέγγιση και θα αναζητεί πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυναμικό μέλλον για παροχή κρατικής στήριξης, αντί να περιμένει την υποβολή αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας.